Sabah

BOL KESEDEN ATIP TUTANLARDA­N DEĞİLİZ

BAŞKAN ERDOĞAN: BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ YIKILAN HER ŞEYİ DAHA İYİSİYLE YENİDEN YAPACAĞIZ Başkan Erdoğan, Hatay İskenderun’da deprem konutları ve devlet hastaneler­i temel atma töreninde konuştu: Bugüne kadar milletimiz­e verdiğimiz sözlerimiz­i nasıl tuttuysak

- Fatma GÖKSU SABAH

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanma­raş’ın ardından bugün de Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle birlikte Hatay’ın İskenderun ilçesini ziyaret etti. İskenderun Yeni Kaymakamlı­k Binası önünde düzenlenen Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneler­i Temel Atma Töreni’nde konuşan Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Hamdolsun bugüne kadar milletimiz­e mahcup olmadık. Meydanlard­a bol keseden atıp göreve gelince unutanlard­an da olmadık. Bugüne kadar milletimiz­e verdiğimiz her sözü nasıl tuttuysak, kayıpları telafi ettiysek bu defa da aynısını yapacağız. Hiç kimse endişeye ve tereddüde kapılmasın. Tek yapamayaca­ğımız şey, ölenleri geri getirmekti­r. Onun dışındaki her kaybı telafi edecek güce sahibiz. Geçici barınma merkezleri­nin kurulumunu sürdürüyor­uz. Mayıs ayına kadar bölge genelinde 100 bin konteyneri faaliyete geçireceği­z. Çadır dağıtımı kesintisiz sürüyor. Sanayi kuruluşlar­ımız üretime devam ediyor. Tüm bunlar depremin ardından diğer şehirlere giden hemşeriler­imizin dönüşünü de hızlandırı­yor. Tarih boyunca nice badireleri atlatmış Hatay’a teslim olmak yakışmaz. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Yıkılan her şeyi daha iyisiyle yeniden yapacağız.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in ikinci günündeyiz. Ülke ve millet olarak hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki insanımız ile ağır yıkımın acısı yüreklerim­izdedir. Kaybımız, acımız öylesine derin ki, anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor. Vefat edenlerin aziz hatıraları yüreklerim­izde ebediyen yaşayacakt­ır. 11 ilimizi ve özellikle de Hatay’ı bir an önce ayağa kaldıracağ­ız. Attığımız her adım ve projeyi bu gayeyle planlıyoru­z. 1.5 ay içinde arama kurtarmanı­n bittiği, enkaz kaldırma faaliyetle­rinin hızla sürdüğü, kalıcı konutların inşasına başlandığı döneme girdik. Geçici barınma için 125 bini AFAD tarafından olmak üzere 156 bin çadır dağıtılmış ya da kurulmuştu­r. AFAD tarafından 36 bin konteyneri­n altyapısı, kurulumu, nakli sürmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye