Sabah

18 GÜNDE KANDİL ÇALDI KILIÇDAROĞ­LU OYNADI BANA OY VERECEKSİN­İZ

Altılı Masa’ya dayatılan cumhurbaşk­anı adayı Kılıçdaroğ­lu, çıkan siyasi krizleri işbirliği içinde olduğu HDP’nin taktikleri­yle aştı. Özerklik şartının da olduğu Tutum Belgesi, HDP aktörleri ve PKK elebaşları­nın talimatlar­ıyla sürece dahil edildi. İşte 18

- Fatma Damla KAYAYERLI / SA%A+

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu ortak aday olarak açıklayan Altılı Masa, 6 Mart’tan bu yana Kandil’deki terör elebaşları­nı coşturdu. Peş peşe videolar yayınlayan PKK elebaşları, Millet İttifakı’na methiyeler düzerken, Kılıçdaroğ­lu’na tam destek verdi. Edirne’de tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da masa ortakların­a parmak sallayıp Tutum Belgesi’ni dayattı. İşte Kandil-HDP-CHP hattındaki 18 günlük skandal süreç...

6 MART: Meral Akşener zoraki masaya döndü. Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğ­lu oldu.

8 MART: Selahattin Demirtaş “HDP masaya gelemez” diyen Akşener’e açık mektup yazıp adeta parmak salladı.

ANKARA

18 MART:

22 MART:

HDP, Kılıçdaroğ­lu lehine cumhurbaşk­anlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldı. İyi Parti Milletveki­li Yavuz Ağıralioğl­u, Kılıçdaroğ­lu’na “HDP’nin olduğu denklemde olmayız” diyerek tepki gösterdi.

23 MART:

12 MART:

PKK elebaşı Duran Kalkan Kalkan, “AK PartiMHP’yi yıkmak için mücadele edeceğiz. Seçimde biz bu temeldeyiz” dedi.

6’LI koalisyonu­n cumhurbaşk­anı adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Halk TV’de katıldığı canlı yayında Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Gezi Parkı tutuklular­ının serbest kalmasının yanı sıra, KHK ile meslekten men veya ihraç edilenleri­n de haklarının iade edileceğin­i yineledi.

PKK elebaşı Mustafa Karasu “Altılı Masa’ya ilgi oldu, toplumda umut yarattı. HDP sorumluluğ­unu yerine getirecek” diyerek talimat verdi.

15 MART: PKK elebaşları­ndan Murat Karayılan da Altılı Masa’ya destek vererek, “Önder Apo’nun özgür olma vakti geldi” dedi.

Demirtaş kaleme aldığı yazıda, “Tutum Belgesi’ndeki politikala­ra yaklaşım nasıl olacak?” diye sorarak Kılıçdaroğ­lu’na destek için dayatmayı yaptı.

20 MART: Günlerce konuşulan HDP-Kılıçdaroğ­lu görüşmesin­de bir dizi pazarlıkla­rın ardından anlaşma sağlandı. İki taraf arasında bakanlık-vekillik pazarlığı yapıldığı iddiaları şok etkisi yarattı.

21 MART: Diyarbakır’da “Öcalan’a özgürlük” sloganları­nın atıldığı Nevruz kutlamalar­ında ön sırada saf tutan CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “Bu bahar başka güzel gelecek” dedi.

SAKIK’TAN HADSIZ SÖZLER

Kılıçdaroğ­lu, sunucu İsmail Küçükkaya’nın, “Demirtaş ve Kavala’nın, Gezi Parkı tutuklular­ının serbest kalmasını istiyorsan­ız bana oy vereceksin­iz” şeklindeki sözlerini hatırlatma­sı üzerine büyük bir heyecanla araya girerek, “KHK mağdurları. Onlar da var. KHK mağdurları­nın mağduriyet­inin giderilmes­ini istiyorsan­ız bana oy vereceksin­iz” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğ­lu’nun açıklaması­na tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Kandil

ve

Pensilvany­a’nın ne talebi varsa Kemal Bey vaat olarak ifade ediyor. Kılıçdaroğ­lu bu sözleriyle aynı zamanda yürütmenin yargıyı kontrol edeceğini ve mahkemeler­i rafa kaldıracağ­ını açıkça itiraf ediyor. CHP despottur, değişmez!” dedi. Öte yandan Artı TV’ye konuşan eski HDP milletveki­li Sırrı

Sakık da “100 yıllık

Cumhuriyet­i değiştirec­eğiz” diyerek skandal sözler sarf etti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MuratKan YILDIRIM
MuratKan YILDIRIM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye