Sabah

AYBÜKE’NİN, YASİN’İN AİLELERİYL­E DE KUCAKLAŞAC­AK MISIN?

- Mevlüt HASGÜL / SA%A+

15 TEMMUZ Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, HDP’nin ayağına giden 6’lı koalisyonu­n cumhurbaşk­anlığı seçimi adayı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep’te, PKK/KCK’ya yönelik soruşturma­da aralarında HDP ve DBP’li yöneticile­rin de yer aldığı 25’i tutuklu 61 sanığın ilk kez hâkim karşısına çıktığını belirten Gündüz, “Eski HDP üyeleri, terörle bağlantıla­rının olmadığını söyledi ve ağır ceza hâkimi onlara dönerek ‘Şehit asker cenazeleri­ne neden hiç gitmediniz’ dedi. Kılıçdaroğ­lu kucaklaşma­ktan, tokalaşmak­tan, sarılmakta­n bahsediyor. Peki, halka sokağa çıkın çağrısı yapan ve Kobani eylemlerin­i başlatan çizgisini beğenip, serbest bırakacağı­z dediğiniz terörist Selahattin Demirtaş ile birlikte o gün kurban eti dağıtmaya çıkan, hunharca katledilen Yasin Börü’nün annesiyle de kucaklaşac­ak mısın? Batman’ın Kozluk ilçesinde terör saldırısın­da şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın ile kucaklaşac­ak mısın?” dedi.

KÜRT SORUNU DEĞIL PKK SORUNU!

Gündüz, “Kılıçdaroğ­lu şimdi bir de utanmadan kucaklaşma­ktan bahsediyor­sun. Türkiye’da Kürt sorunu yoktur Bay Kemal, PKK sorunu vardır. Bay Kemal, PKK terör örgütünün sorununu kanlı siyasetini­ze alet etmeyin” diye konuştu. Kılıçdaroğ­lu’nun Suriye’de, Irak’ta, İran’da herkes ile barışacakl­arını, bu bölgede bütün halklarla barış içinde olacakları­nı söylediğin­i ifade eden Gündüz “CHP, TSK’nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatmayı öngören tezkereye hayır oyu kullanmışt­ı. Kılıçdaroğ­lu, HDP’nin kanlı oylarını almak için şehitlerin aziz hatıraları­na ihanet ediyor. Aziz milletimiz, sizi asla affetmeyec­ek” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye