Sabah

Cumhur İttifakı genişliyor

- MEHMET %ARLAS mEarlas#saEaK.com.tr faceEook.com/meKmetEarl­as.saEaK

Dün Cumhur İttifakı cephesinde baş döndürücü bir trafik yaşan dı. Önce Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katıldığın­ı açıkladı. Daha sonra HÜDA PAR Genel Başkanı ZEKERIYA YAPıCıOğLU, seçime AK

Parti listelerin­den girecekler­ini bir basın toplantısı­yla ilan etti.

Bildiğiniz gibi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı )ATIK ERBAKAN üç gün önce yaptığı açıklamada, cumhurbaş kanı adayı olacağını ve seçimlere tek başlarına girecekler­ini ifade etmişti.

)ATIK ERBAKAN’ın bu açıklama sı, muhafazakâ­r camia tabanında çok taraftar bulmadı. Nitekim )ATIK ERBAKAN şu ana kadar 53 bin imzada kaldı. Pazartesiy­e kadar 100 bin imza toplayabil­ir miydi bilmiyorum. Ama üçüncü günün sonunda bunun sadece yarısına ulaşmaları­nı tabanın bir işareti olarak görmüş olabilirle­r.

Fatih Erbakan doğru karar verdi

Bence )ATIK ERBAKAN doğru bir karar verdi. Babası merhum NECMETTIN ERBAKAN’ı yakından tanır dım. ERBAKAN Hoca’nın hayalleri ni bilirdim. Tümünü Cumhurbaşk­anı ERDOğAN gerçekleşt­irdi. ERBAKAN Hoca’nın vaat ettiği, ERDOğAN’ın ger çekleştirm­ediği tek bir konu yok. Bütün bunları bir tarafa koyup Cumhur İttifakı’nın oylarını bölmek için tek başı na yoluna devam etmesi zaten beklene mezdi. Aklın yolunu tercih etmesi çok önemliydi.

AK Parti, MHP, BBP ve YRP ortak bir protokolle dün YSK’ya baş vurdu. Şimdi önümüzde zorlu bir 50 gün var. Her gün yeni bir müjde, açı lış ve temel atmayla halkın karşısına çıkan Cumhurbaşk­anı ERDOğAN’ın, 14 Mayıs’a giden süreci çok iyi değerlendi receğini düşünüyoru­m.

Sipariş anketler kimseyi yanıltma sın. Sosyal medyadaki kara propagan da, geniş seçmen kitlelerin­i asla temsil etmiyor. Halkına tepeden bakan marji nal çevrelerin seslerinin çok yüksek çık masının da toplumda bir karşılığı yok. 21 yıldır bunları yaşıyoruz.

15 Mayıs’ta 7’li koalisyon masası nın Türk siyasetind­en tasfiye edildiği bir sabaha uyanacağız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye