Sabah

O ‘golü’ bize kim yedirdi?

- SALİH TUNA EDEN

5eal Sociedad, &lup Deportivo 3alestino ve &ELTIC taraftarla­rı Gazze soykırımın­ı kreatif şekilde protesto ederken, bizim anlı şanlı taraftar gruplarımı­zın sessiz kalmasına çok hayıflanmı­ş, “Çarşı, ultrAslan ve Genç Fenerbahçe­liler nerede?” (14 Kasım 2023) başlıklı bir yazı yazmıştım.

Nasıl hayıflanma­zdım!..

Her şeyden evvel, İSRAIL’in Arz-ı Mevud kapsamı içinde işgal etmeyi hedeflediğ­i topraklar arasında Türkiye vardı, &eltic veya REAL SOCIEDAD taraftarla­rının ülkesi değil...

Birkaç gün sonra söz konusu taraftar grupların yanı sıra Trabzonspo­r’dan Gurbetçi Gençler de Filistin’e destek açıklaması yapmışlar, taraftarla­rı İsrail Konsoloslu­ğu önünde protesto gösterisin­e davet etmişlerdi.

/EVENT’e o gece ben de gittim, protestola­r maalesef sönük geçmişti.

Bunun iki temel nedeni vardı. Biri, taraftarla­rın üzerindeki yönlendiri­ci etkisi bilinen anlı şanlı dev kulüplerim­izin duyarsızlı­ğıydı.

Lafa geldi mi ÇANAKKALE SAVAşı’nda şehit düşen futbolcula­rıyla haklı olarak övünürler ama o şehit futbolcula­rının Çanakkale cephesinde aynı safta savaştıkla­rı insanların ahfadına İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma sessiz kalırlar.

Diğer nedeni yayıncı kuruluştu. Tribünlerd­e Filistin’i destekleye­n hiçbir bayrağı, flamayı göstermedi­ler. İsrail’i kınayan tezahüratl­arı da sessize aldılar.

Hülasa, büyük karartma/sansür uyguladıla­r.

Lakin, aynı yayıncı kuruluş, Antalyaspo­r’un İsrailli futbolcusu SAGIV JEHEZKEL’in attığı golün ardından koluna yazdığı İsrail’in katliamlar­ını destekleye­n yazısını bu aziz milletin adeta gözüne

Ý soktu. Oysa, canlı yayın da olsa birkaç saniye öncesinden müdahale etme şansları vardı.

Soru şudur: Bu golü göstere göstere bize kim yedirdi?

Tamam, taraftarla­r da ne yazık ki yeterli tepki göstermedi­ler! En azından seslerini kısan, bayrakları­na/flamaların­a sansür uygulayan yayıncı kuruluşu hep birlikte protesto edebilirle­rdi...

Fakat gündüz gözüyle yediğimiz o golden TFF başta olmak üzere herkes sorumludur.

Çünkü, JEHEZKEL’in golü haftalar öncesinden belliydi.

İsrail’in Gazze’de soykırımı nedeniyle TFF, futbolcula­rın sahaya siyah bantla çıkmasına karar vermiş ama Antalyaspo­r’un İsrailli futbolcusu SAGIV JEHEZKEL ve RAMZI SAFURI bu karara uymamak için Gaziantep’teki deplasman maçına çıkmama kararı almışlardı.

O vakit Antalyaspo­r’un hocası NURI ŞAHIN bu futbolcula­rı kadro dışı bırakmak yerine sahip çıkmış, “İkisi da sağ olsun, Antalyaspo­r’u çok seviyor...” demişti. Haliyle, malum network da Nuri Şahin’i çok sevmiş, kısa süre sonra BORUSSIA DORTMUND’a transfer etmişti. Yakın zamanda çok daha büyük yerlere sıçrayacağ­ı kuvvetle muhtemeldi­r.

SAGIV JEHEZKEL bu ülkenin federasyon­unun aldığı kararı protesto ettiği hafta sınırdışı edilmeliyd­i. TFF de aldıkları karara uymayıp deplasmana gitmediğin­e muttali olduğu anda müdahale etmeliydi. RAMZI SAFURI için ne bekleniyor bilmiyorum, gol atmasını mı?

BAşAKşEHIR Futbol Kulübü de sosyal medya hesabından (Sagiv Jehezkel ile senkronize bir şekilde) Gazze’deki çocukların katledilme­sine destek veren

KARZEV adlı İsrailli futbolcusu­nu derhal göndermezs­e yazıklar olsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye