Sabah

DİLEKÇEYİ 1 OCAK’TA VERENE DE EK ZAM

Ek zamdan geçen yıl aylık bağlanan EYT’lilerin tamamı ve emeklilik dilekçesin­i 1 Ocak itibarıyla verenler de yararlanac­ak. Kök aylıklar ilave zam sonrası yeniden hesaplanac­ak

-

İşçi, esnaf, çiftçiye verilecek ek zamdan geçen yıl aylık bağlanan EYT’lilerin tamamı ve emeklilik dilekçesin­i 1 Ocak itibarıyla verenler de yararlanac­ak. Bu yıl içinde emekliliğe hak kazanan bütün SSK, BağKur’lulara ocak ayında yapılacak zamların tamamı yatacak. Kök aylıklar ilave zam sonrası açıklanaca­k.

Temmuz döneminde memur emeklileri aleyhine oluşacak 5.4 puanlık fark oluşacak. Bu tablo dikkate alınarak işçi, çiftçi emeklerine yüzde 37.57 olan enflasyon farkına 4.5-5 puanlık refah payı eklenmesi planlanıyo­r. Bakanlıkla­rın ortaya koyduğu bu tabloya karşın refah payında nihai kararı Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

11.68 PUAN )ARK

Ocak ayında memur maaşlarına ve emekli memur aylıkların­a yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Emekli işçi, çiftçi ve esnafı kapsayan SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları zammı ise yüzde 37.57 oranında kaldı. Emekli grupları arasında 11.68 puanlık maaş zammı farkının giderilmes­ine yönelik çalışma tamamlandı. Bu yılın enflasyon tahminleri­ne göre ocak-haziran döneminde enflasyonu­n yüzde 24 olması durumunda temmuzda SSK, Bağ-Kur emeklileri yüzde 24, memur emeklileri de yüzde 18.6 oranında zam alacak.

ANKARA

EŞİTLEME TEMMUZDA

Temmuz döneminde memur emeklileri aleyhine 5.4 puanlık fark oluşacak. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a bugün sunulacak emekli zammında bu tablo dikkate alındı. Memur emeklileri ile oluşan 11.68 puanlık farkın 4.5-5 puanlık kısmının ek zam olarak ocak itibarıyla verilmesi öngörülüyo­r. Bu durumda emeklilere yüzde 42-44 arasında bir zam yapılmış olacak. Emekliler arasında eşitlenme temmuz ayında yapılacak.

 ?? ?? Ha]al ATEŞ
Ha]al ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye