Sabah

YASEMIN’IN IZI BULUNDU

8 milyon euro (264 milyon lira) çalarak kayıplara karışan ve Türkiye’de özel dedektifle­rce aranan Yasemin Gündoğan’ın izine Marmaris’te rastlandı. Gündoğan’ın telefonunu­n, Kos Adası’na 17 mil uzaklıkta bir yattan sinyal verdiği öğrenildi

-

Almanya’da çalıştığı şirketten

Almanya’da çalıştığı şirketten 8 milyon Euro çalarak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan’ı bulmak için sigorta şirketi tarafından kiralanan 4 İspanyol dedektif, aylar sonra yeni detaylara ulaştı.

Dedektifle­r, Gündoğan’ın birlikte hareket ettiği çocukluk arkadaşı Blondy (Sarışın) lakaplı Yiğit Tufan ile birlikte önce Muğla’ya ardından Marmaris’e geçtiğini tespit etti.

Gündoğan ve suç ortağı Yiğit Tufan’ın Marmaris’e geçtiğinin tespit edilmesini­n ardından dedektif sayısı artırıldı. 4 dedektif sayısı 20’ye çıkarıldı. 4 Kasım’da aralarında Türk emekli polislerin de olduğu 20’ye yakın dedektif, bölgede arama çalışmalar­ına hız verdi.

Uluslarara­sı bir dolandırıc­ılık şebekesini­n yöneticisi olmaktan aranan “Blondy” (Sarışın) lakaplı Yiğit Tufan’ın yakın çevresi de mercek altına alındı. Tufan’ın birçok kez Yasemin Gündoğan’ın Türkiye’de yaşayan kuzeni Hakan G., Marmaris’te otel sahibi Serkan R. ve Ted kod adlı Erkmen P. ile iletişime geçtiğini belirledi. Dedektifle­r, IP adresi üzerinden yaptıkları sorgulamad­a Yasemin Gündoğan’ın e-mail adresine Marmaris’te Barbaros Caddesi Yat Limanı bölgesinde­ki iki kafeden 3 kez giriş yaptığını tespit etti. İşetmelerd­en birinin Yiğit Tufan’ın bağlantıda olduğu Serkan R.’ye ait olduğu ortaya çıktı.

TEKNEDEN SİNYAL VERDİ

Gündoğan’ın cep telefonu ise Kos Adası’na 17 mil uzaklıkta lüks bir yattan sinyal verdi. Gündoğan’ın yatta kaldığı ve uzun bir süredir karaya ayak basmadığı, çoğunlukla iletişimi yatta görev yapan Afgan uyruklu çalışanlar­ın telefonund­an yaptığı belirlendi. Dedektifle­rin elde ettiği bilgiler doğrultusu­nda sigorta şirketinin avukatları, Marmaris’te otel sahibi Serkan R. ve Erkmen P. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na suç duyurusund­a bulundu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? SA%AH ?? hPiW ErNan DEMİRCAN
SA%AH hPiW ErNan DEMİRCAN
 ?? ?? Yasemin Gündoğan
Yasemin Gündoğan
 ?? Yiğit Tufan ??
Yiğit Tufan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye