Sabah

Özel’i yine ‘adam yerine’ koymadı

- THl SMS MO9 \a] ·\H J|nGHU M+ IaFHERRN FRP/PahPXWRYXU

CHP’de kurultay sonrası sular durula cak sanılıyord­u ama olmadı. Daha işin başında partinin “eşbaşkan lık” denilen ucube bir sistemle yönetilece­ği anlaşıldı ve onun yol açtığı kavgalar da kısa sürede görüldü. Bu da daha çok aday belir lemelerind­e ortaya çıktı.

Ortada yeni bir siyaset yoktu ama par tiyi ele geçirmek için ince ayak oyunları, kumpaslar dâhil her şey vardı.

İş öyle bir noktaya vardı ki, sadece büyükşehir veya birkaç ilçe değil, her il ve ilçe adayının belirlenme­sinde CHP Genel Başkanı gzgür gzel ile İBB adayı Ekrem İmamoğlu karşı karşıya geldi. Yüze kapa tılan telefonlar, parti koridorlar­ına yansıyan itirazlar birbirini izledi.

Bu kavgaya son günlerde yeni bir isim daha eklendi: Malatya Milletveki­li 9eli Ağbaba... CHP kulislerin­de İzmir’den Trakya’ya her yerden, her taşın altından Ağababa adının çıktığı ve kendisine yakın isimlerin adaylığı için müthiş bir çaba harca dığı konuşuluyo­r.

Partiyi yönlendirm­e ve aday belirleme de başka etkili isimlerden de söz ediliyor: Selin Sayek Böke ve Şükran Kütükçü gibi.

Tabloya bakar mısınız? Çevremizin terörle kuşatıldığ­ı, küresel sistemin altüst olduğu bir zaman diliminde ülkenin ana muhalefet partisi CHP, siyasetle değil, adı geçen bu aktörler arası güç savaşıyla gün demde ve onunla meşgul.

Tıpkı Altılı Masa’nın ülkeyi iki yıl boyun ca “kazanacak aday” tartışması­yla oya ladığı gibi CHP de şimdi kendi tabanını ve seçmenini küçük aday hesaplarıy­la oyalı yor.

Bu da her türlü operasyonu yapmada mahir bir ekibe sahip olan İmamoğlu’nun işine geliyor. Birileri küçük hesaplar peşin de koşarken, o İBB’nin parasal ve potansi yel gücüyle hem istediği isimleri aday yap tırıyor hem de partiyi kendisine göre dizayn ediyor.

En son yaptığı ve gzgür gzel’i bir kez daha “yok” sayan çıkışı da bu minval de... Önceki gün rakibi AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’u eleştirirk­en yüksek perdeden şöyle diyor:

“Bu millet, temsilciye oy ver mez...”

Kastettiği de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan... Amacı tartışmayı genel siyase te çekmek...

Peki İmamoğlu kimin temsilcisi? CHP’den ve onun genel başkanında­n bağımsız biri mi? Pervasızlı­ğa bakar mısınız? Adam hırsı uğruna partisini de genel başka nını da sıfırlıyor.

Bu ayıp gzgür gzel’e yeter mi bile mem ama İmamoğlu ve foncu medyası nı derin bir Murat Kurum korkusu sardı ğı çok açık. Artık ne diyecekler­ini şaşırdılar. Her gün yeni bir yalan haberle Kurum’a saldırmala­rı boşuna değil.

En son yanan otobüsler kumpa sı bu açıdan tam bir rezalet. Son 4 yılda

700 bin İETT otobüs arızasının yaşandı ğı İstanbul’da kurguya gerek var mı? Bu da Fazilet Durağı yalanı gibi kısa sürede çöktü. Hatırlayın, o olayı “Kanım dondu” diye kamuoyuna sunan İmamoğlu’nu biz zat basın danışmanı Murat Ongun yalan lamıştı. Onlarca foncu gazeteci de o yalanı servis etmiş ve hiç utanmamışl­ardı.

Kumpaslar, saldırılar ve algı operasyon larının alelacele devreye sokulmasın­ın asıl nedeni ise İmamoğlu’nun İstanbul’un sorunların­ı tartışmakt­an kaçması ve korkması... Çünkü İstanbullu­lara verdi ği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. O yüz den kaçıyor. Kaçarken de baltayı taşa vurup kendi genel başkanı gzgür gzel’i de “adam yerine” koymuyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye