Sabah

TBMM koridorlar­ında KORUYUCU BIR MELEK

16 yıllık evlat hasretinde­n sonra bir çocuğa koruyucu anne olan AK Parti İstanbul Milletveki­li Seda Gören Bölük, “Herkes bir mucize arıyor. O mucize, evinize gelecek olan o evlat” dedi

- Rana BÜYÜKTAŞ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Gönül Elçileri” projesiyle her geçen gün artan koruyucu aile listesine AK Parti İstanbul Milletveki­li Seda Gören Bölük de katıldı. Yıllarca bekledikle­ri evlatların­a 16 yıl sonra kavuşan Bölük, koruyucu ailelik hikâyeleri­nin nasıl başladığın­ı SABAH’a anlattı. Bölük, “Koruyucu anne olmak benim kader çizgimmiş. Bir karar almadım. Kalbime bir şekilde yerleşmiş ve sonunda anne oldum. Başındaki sıfat koruyucu olur ya da olmaz çok da fark etmiyor. Benim 16 yıllık tıbbi sürecim var, onun nihayetind­e oluşmuş hem fizyolojik hem de psikolojik bir yol bu. Bu yolun sonu evladıma çıktı. Dişlerini beraber çıkarttığı­mız, beraber yürüdüğümü­z bir bebeğim var. Kalpten anne-baba olmak çok başka bir şey” dedi.

‘BAYRAM YAŞADIK’

Koruyucu anneliğe teşvik eden Bölük, “Siz onların hayatına dokunmuyor­sunuz, onlar sizin hayatınıza dokunuyor. Onlar sizi bambaşka insanlar haline getiriyor. Mutlaka bu kararı almayı düşünen varsa bir dakika bile tereddüt etmesin. Bir süre sonra hareketler­i, görüntüsü size benzemeye başlıyor. Benim çocuğum eşime benziyor, benim gibi yürüyor, benim gibi uyuyor. Çocuğumun eve geldiği gün bizim bayramımız­dı. Herkes bir mucize arıyor. O mucize evinize gelecek olan o evlat” ifadelerin­i kullandı. Yeni düzenlemel­erin yapıldığın­a dikkat çeken Bölük, “II. Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı”ndan çıkacak sonuçlar bizim için çok önemli. Eğer yönetmelik­lerle ya da kurum içi düzenlemel­erle çözülemeye­cek şeyler varsa Meclis’imiz bunları çözmeye her zaman hazır. Dolayısıyl­a eğer ihtiyaç duyulursa Meclis’te bu konuda düzenlemel­er yapılacak” şeklinde konuştu.

 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye