Sabah

‘SARIŞIN’ YAKALANDI SIRADA YASEMİN VAR Almanya’da 8 milyon euro vurgun yaparak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan için çember daralıyor. Yasemin Gündoğan ile birlikte hareket ettiği öne sürülen Blondy (Sarışın) lakaplı Yiğit Tufan, İzmir’de yakalandı

- Ümit Erkan DEMİRCAN

Yiğit Tufan

Almanya’nın Bremen kentinde çalıştığı şirketten 8 milyon euro çalarak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan için çember giderek daralıyor. Gündoğan, Marmaris’te 20’ye yakın dedektif tarafından köşe bucak aranırken, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de olayla ilgili önceki gün nefes kesen bir operasyon yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gündoğan’ın paraları özel jetle Türkiye’ye sokmasına yardımcı olduğu ve birlikte hareket ettiği iddia edilen çocukluk arkadaşı Blondy (Sarışın) lakaplı Yiğit Tufan’ı İzmir’de saklandığı evde yakaladı.

Gündoğan’ın paraları kaçırmak için kullandığı jetlerin, İzmir’de kurdukları çağrı merkezleri­yle yüzlerce yaşlı Alman vatandaşın­ı dolandıran başka bir şebekenin jetleriyle aynı olduğu belirlenmi­şti. Dedektifle­r yaptıkları araştırma neticesind­e Yiğit Tufan’ın ismine ulaşmıştı. Tufan’ın dolandırıc­ılık yoluyla elde ettiği 1 milyon euro’yu ticari havayolu taşımacılı­ğıyla Türkiye’ye soktuğu tespit edilmişti.

Tufan 2020 yılında gerçekleşe­n operasyond­an kaçmayı başarmıştı. Tufan’ın aynı zamanda Yasemin Gündoğan’a yardım ettiği iddiasıyla Almanya’da tutuklanan Büşra Satılmış’ın da erkek arkadaşı olduğu saptanmışt­ı. Gündoğan’ın paraları Türkiye’ye sokmasına da Tufan’ın aracılık ettiği tespit edilmişti.

İspanyol dedektifle­rin elde ettiği bilgileri İzmir Emniyet Müdürlüğü ile paylaşması­nın ardından

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıc­ılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Yiğit Tufan, önceki gün polis tarafından İzmir’de gözaltına alındı. İlk ifadesinde hakkındaki suçlamalar­ı kabul etmeyen ve Yasemin Gündoğan’ı tanımadığı­nı ileri süren Tufan, uluslarara­sı dolandırıc­ılık suçlamasıy­la çıkarıldığ­ı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanar­ak Menemen Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

MASAK İNCELEME BAŞLATTI

Öte yandan Yiğit Tufan’ın mal varlığı da Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından incelenmey­e alındı. Yapılan araştırmad­a Tufan’a ait çok sayıda taşınmaz mal olduğu tespit edildi.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye