Sabah

Bunun sırrı nedir?

-

Eskiden 6addam +üse\in’in yekpare ,rak’ı vardı. Hem bugünkü gibi paramparça değildi hem de belirli bir güce sahipti.

Ayrıca, hatırı sayılır bilim adamları ve hatta nükleer altyapısı bile vardı.

Saddam, El )eWih’in kimi liderlerin­i öldürtmek gibi “taşeron haydutlukl­ar” yapsa da sonuç itibarıyla Filistin’i destekliyo­rdu. Zaten destekleme­seydi İsrail, Irak’ın nükleer altyapısın­ı vurmazdı.

6uri\e de bugünkü kadar aciz değildi. Lübnan Hizbullah’ına sağladığı lojistik desteğin (ki buna da eli mahkûmdur) dışında İsrail’e rahatsızlı­k verecek herhangi bir askeri kapasitesi yok. Bundan sebep İsrail her canı sıkıldığın­da Suriye’de istediği yeri bombalıyor.

.addaIi’nin Libya’sı da yok! Daha doğru ifadeyle, /ib\a’nın Kaddafi’si yok. Şayet olsaydı, İsrail’e her zamanki gibi lanetler yağdırır, gücü yağmaya yetmese de gürlemeyi ihmal etmezdi.

Mısır’ın da ne Abdülnasır’ı var ne de 0uhammed 0ursi’si! Emperyalis­tlerin ayaklarına kırmızı halılar serdiği EnYer 6edaW zihniyetli 6isi’si işbaşında.

Abdülnasır bugün olsaydı ne yapardı bilmem ama en azından Sisi gibi İsrail ile “normalleşm­ede” öncü rol oynamazdı.

Rahmetli Mursi, Mısır’ın başında olsaydı İsrail ile “normalleşm­e” şöyle dursun, tüm imkânlarıy­la Hamas’ın yanında yer alırdı. Zaten bunun için darbeye maruz kaldı ya.

★ ★★

Hülasa edecek olursak,

İsrail ale\hine eskiye nazaran “değişen” sadece iki ülke var; biri 7ürki\e diğeri İran.

İki ülke de askeri bakımdan eskisiyle karşılaştı­rılmayacak kadar güçlü hale geldi.

En önemlisi de zihniyetle­rdeki değişimdi. İran 79 devriminde­n önce İsrail’in bölgedeki en doğal müttefikiy­di, devrimden sonra İsrail’in düşmanı oldu.

7ürki\e her ne kadar İsrail’i ilk tanıyan ülke olsa da ne EFeYiW ne de %a\kal günümüz CHP’sinin gzJür gzel’i gibi (emperyalis­tlerle ağız birliği içinde) Filistin direnişini “terörist” olmakla itham etti.

Lakin hiçbiri Cumhurbaşk­anımız Erdoğan kadar Filistin direnişine sahip çıkmadı.

FETÖ şayet 7emmuzªu başarsaydı, İsrail aleyhine değişen bu iki ülkeyi birbirleri­yle savaştırac­aklardı. Böylece, Arz-ı Mevud’un önü alabildiği­ne açılacak, Anadolu coğrafyası paramparça olacak, İsrail ve ABD tastamam muradına erecekti.

★ ★★

Bütün bunları Filistin direnişi için bölgedeki şartların eskiye nazaran çok daha zor olduğunu belirtmek için dercettim.

O eski Irak, Mısır, Libya vs. yok... Filistin direnişini­n tüm dünyada

0andela muamelesi gören, saygıyla karşılanan AraIaW gibi bir lideri de yok. Tam aksine, “terörist” olmakla itham ediliyorla­r.

Filistin direnişini destekleye­n antiempery­alist sol da eski gücünde değil.

Mesela, Türkiye’de bugün 'eniz Gezmişler yaşasaydı, Özgür Özeller gündüz gözüyle Filistin direnişine “terörist” diyebilirl­er miydi?

Hülasa, Filistin direnişi için koşullar eskisine nazaran artık çok daha zor.

Ne ki, bugünkü Filistin direnişi üç aydır direniyor, ABD ve İngiltere’nin sınırsız destekledi­ği İsrail’i aciz bırakıyor. (AraIaW çok daha kısa sürede silah bırakmak zorunda kalmış, Afrika’ya sürgün edilmeye düçar olmuştu.)

İsrail onca vahşetine rağmen tek bir askerini bile direnişin elinden kurtaramad­ı. Bizzat İsrail basını, kendi komutanlar­ının ağzından söz konusu başarısızl­ıklarını artık dile getiriyor.

İsrail’in soykırımcı yüzünü tüm dünyaya gösteren Filistin direnişi, İsrail’in dayattığı ateşkes koşulların­ı da kabul etmiyor.

Bu şanlı direnişin sırrı nedir?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye