Sabah

KESKİN VİRAJA 100 KM HIZLA GİRDİ

-

M-Mardin seferini yapan Hüseyin Taysun (43) yönetimind­eki yolcu otobüsü, MersinAnta­lya yolu üzerinde Aydıncık ilçesi yakınların­da yağışlı hava nedeniyle kayganlaşa­n yolda bariyerler­e çarparak karşı şeride geçip devrildi. Kaza sonrası ortalık can pazarına döndü. Bölgeye, 112 Acil Sağlık, jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaşanan kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada şoförün 30 km hıza inmesi gerekirken viraja 98.7 km hızla girdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Kazada, otobüs şoförü Hüseyin Taysun (43), yolcularda­n Ahmet Bukaç (41), Huzan Sunmez (22),

Muhammet Akbaba (20), Mehmet Emin Anaeli (28), Şeyhmus Öğet (37) ile ismi belirlenem­eyen 3 kişi hayatını kaybetti.

“KÖTÜ KULLANIYOR­DU”

Silifke Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yolcularda­n Fırat Burun, molanın ardından yola çıktıkları­nı belirterek, “Girdiğimiz tünelden hızlı çıktık. Virajı fark edemedi, araç kaydı. Arkadaşımı tutmaya çalıştım” dedi.

Hemşirelik öğrencisi Esra Uçar, şoförün otobüsü hızlı sürdüğünü iddia etti. Ayağı kırılan Şahin Selçuk ise “Otobüse Antalya’dan bindim. Şoför aracı çok kötü kullanıyor­du. Hatta babamı ve ağabeyimi arayıp Antalya Serik’te otobüsten inmek istedim ama başka araç bulamayaca­ğım için inmedim. Sonuçta yağışlı havada viraja çok hızlı giren şoför, otobüsün devrilmesi­ne ve birçok kişinin ölümüne sebep oldu” dedi.

Mersin 9alisi $li +amza 3ehliYan hastaneler­deki yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

 ?? ?? Marmaris’ten Mardin’e giden yolcu otobüsü, Mersin’de bariyerler­i aşarak devrildi. Kazada şoför ile birlikte 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı
Marmaris’ten Mardin’e giden yolcu otobüsü, Mersin’de bariyerler­i aşarak devrildi. Kazada şoför ile birlikte 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye