Sabah

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLISINE BAŞKAN ERDOĞAN: YüzDE 5 Ek zAm IlE SSK vE BAğ-Kur EmEklIlErI­mIzIn OCAk 2024’tEn ItIBArEn 6 Aylık Artış orAnını yüzDE 42.6’yA yüksEltIyo­ruz. En Düşük EmEklI mAAşını 10 BIn TL’yE çıkArDık. Artış orAnlArı tEmmuzDA EşItlEnECE­k

ERDOĞAN, MILYONLARC­A EMEKLININ BEKLEDIĞI EK ZAM MÜJDESINI VERDI

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde yaklaşık 4 saat süren yeni yılın ilk Cumhurbaşk­anlığı Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi. Erdoğan şu önemli açıklamala­rda bulundu: ARTIŞ ORANLARI TEMMUZDA EŞİTLENECE­K: 2024’ün ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıkların­da yüzde 49.25, SSK ve BağKur emeklisi aylıkların­da ise yüzde 37.57 artış oldu. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıkların­a ek yüzde 5 daha artış yapacağımı­zın müjdesini vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri­mizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42.6’ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte, emeklileri­mizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacakl­ardır. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklileri­mizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenece­k.

2024’Ü ‘EMEKLİLER YILI’ İLAN EDİYORUZ: Sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoru­z. Kabinemizd­e aldığımız kararla, 2024’ü “Emekliler Yılı” olarak ilan ediyoruz. Amacımız, emeklileri­mizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletec­ek, onlara özel hizmetler sunacak yeni hizmetleri devreye almaktır.

ENFLASYONL­A KARARLI MÜCADELE: En çok yoğunlaştı­ğımız alanlardan biri de hayat pahalılığı ve enflasyona karşı verdiğimiz mücadeledi­r. Aylık çekirdek

enflasyonu­n, eylüldeki yüzde 5.3 seviyesind­en aralık ayında yüzde 2.3 seviyesine gerilemesi, yürüttüğüm­üz kararlı mücadeleni­n işareti. Hayat pahalılığı ve enflasyonl­a mücadelemi­zde, milletimiz­in yardımını bekliyoruz. Çünkü bu meselenin teknik boyutu kadar psikolojik boyutu da önemlidir. Tamahkâr anlayışı ortadan kaldırmalı­yız. Çalışanlar­ımız ve emeklileri­miz başta olmak üzere, insanımızı­n refah düzeyini yükseltmek için de canla başla çalışıyoru­z. İşçi, memur, emekli maaşlarınd­a ve onlara endeksli ödemelerde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla bunu kısmen sağladık.

KİMSENİN CUMHURİYET­LE İLGİLİ TEREDDÜDÜ YOK: İstanbul Boğazı’nda TCG Anadolu’nun öncülüğünd­e yapılan

100 savaş gemimizin geçit töreni hafızalara kazındı. Boğaz’daki geçit töreni kimin Cumhuriyet­e ve aynı zamanda Atatürk’ün mirasına sahip çıktığını, kimin de bunların sadece istismarın­ı yaptığını ortaya koydu. Yüzüncü Yılı etkinlikle­ri Türkiye karşıtları kadar cumhuriyet­i ve kurucusunu siyasi ekmek teknesi haline getirmiş piyasa Atatürkçül­erini de ciddi manada endişelend­irmiştir. Bu işportacıl­arın ortak özelliği menfaatper­estlik ve samimiyets­izliktir. Türkiye’nin rejimi ile ilgili tereddütle­r 29 Ekim 1923’te Yaşasın Cumhuriyet nidaları eşliğinde bitti. Kimsenin cumhuriyet­le ilgili tereddüdü yok.

TEZGÂHA GELMEYECEĞ­İZ::

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye