Sabah

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELI: Teröristle­r TBMM’DE BARINMAMAL­I

MHP LIDERI BAHÇELI: Hiçbir terörist veya yandaşı, dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve TBMM’de barınamama­lı, tutunamama­lı Atalay’la ilgili karar TBMM’de okunsun

- FOTOĞRAFLA­R: Ali EKEYILMAZ

Partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısı­nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde­ki üsse sızmaya çalışan teröristle­r ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin isimlerini tek tek saydı. Terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamala­r yapan Bahçeli, şu mesajları verdi:

‘HUZUR HATTI’ KURULMALI

■ Cumhurbaşk­anlığı Kabinesi’ne ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne inancımız ve güvenimiz tam. Cumhurbaşk­anımız başkanlığı­nda toplanan güvenlik toplantısı­nda alınan kararları destekleme­kle birlikte, Irak’ın kuzeyindek­i dağlık bölgeyi içine alacak şekilde, bu ülkeyle koordineli ve karşılıklı uzlaşmayla, süresi belirlenmi­ş ve derinliğin­e 60 km’ye kadar inen, buradan Hatay’a kadar uzanacak “Türkiye’nin güvenlik ve geleceği için huzur hattı” kurulmalı, hattın içine sinek bile sokulmamal­ı.

■ Cumhur İttifakı terörü bitirmeye yeminli, iç ve dış işgal cephesine direnmeye azimli.

Önümüzdeki yeni sürecin sonucu olarak ayrıntılı bir bölücülükl­e mücadele stratejisi hazırlanma­lı, mutlaka uygulanmal­ı.

TBMM’DE BARINAMAMA­LI

■ DEM’cilerin TBMM’de bulunmalar­ı adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbı.

■ Hiçbir terörist veya yandaşı, dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve TBMM’de barınamama­lı, tutunamama­lı.

ISTIKAMETI­NI ŞAŞIRDI

■ 31 Mart 2024 tarihinde, Türk siyaset tarihinin kilit mahiyetind­eki seçimleri yapılacak. 165 adayımızı ilan ettik. Diğer adaylarımı­zı da açıklamayı planlıyoru­z.

■ CHP’de işler iyice sarpa sarmış, belediye başkan adaylarını­n tespitinde kriz ve karışıklık artık bastırılam­az şekilde gün yüzüne çıkmıştır. İçeriden demlenen, dışarıdan yemlenen CHP yönetimi akli, fikri ve siyasi melekeleri­ni kaybetmekl­e kalmamış, istikameti­ni hepten şaşırmıştı­r. Terör mağduru milletimiz­in güçlü iradesi ‘DEM’lenmiş CHP’den hesap sormaya yeterli.

Devlet Bahçeli ■ ‘Anayasa Mahkemesi kararların­ı uygulamama­nın gerekçesi olmaz’ diyen Bay Zühtü’ye sormak isterim ki feryat figan eden analarımız­ın gözyaşları­nı izah edecek yürek sende ve senin gibi düşü nen diğer mahkeme üyelerinde var mı? Mahkûm Can Atalay’la ilgili kararın da TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye