Sabah

HESAP ZAMANI

-

'emirköy ilçesi ne bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsat sız işletildiğ­i tespit edilen kamp alanının işletmecis­inin aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca hazırlanan iddiana mede, tutuklu şüpheli işletme sahi bi Bülent B. ile tutuksuz işletme çalı şanları B.G, C.A. ve S.U. hakkında “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanma ya sebep olma” suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edil di. İddianame, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesin­e sunuldu. İşletme sahibi Bülent B.’nin iddianamed­eki ifadesinde, tesisi “ruhsatsız ve imara aykırı” şekil de çalıştırdı­ğını itiraf ettiği bilgisi yer aldı. İşletmenin bulunduğu yaklaşık 100 dönümlük tarım arazisini 2015 yılında

Bülent B. satın aldığını ifade eden Bülent B., 2019 yılında tarım arazisine turizm amaçlı yapılar inşa etmeye başladığın­ı belirtti.

Aynı yıl İl Özel İdaresine turizm amaçlı tesis kurmak için yaptığı başvu ruların olumsuz sonuçlandı­ğını ancak yapıları inşa etmeyi sürdürdüğü­nü anla tan Bülent B, şunları söyledi:

“2020 yılındaki izin başvurumuz dan da olumlu cevap alamamamız­a rağ men inşaatlara devam ettik. 2021 yılın da göletin kıyısındak­i restoran benzeri yapı ile 12 civarında misafir kabul edi len evlerden oluşmuştu. 2022 yılında işletmeye imara aykırılık ve eko turizm amacıyla yapılan binaların tamamının ruhsatsız olduğu gerekçesiy­le idari para cezası kesildi, mühürleme işlemi yapıl dı. Bu karar sonrasında yapıları imara uygun hale getirmedik ve ruhsat alma dık.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye