Sabah

AYAK IZLERI YAKALATTI

KAstAmonu’DA tElEFonDA kEnDIsInI ‘JAnDArmA’ olArAk tAnıtıp EvInE GIttIğI HAtICE KArACA’nın (70) 1.5 mIlyonluk AltınlArın­ı çAlAn DolAnDırıC­ıyı kArDA BırAktığı AyAk IzlErI yAkAlAttı. AyAk IzlErInI tAkIp EDEn JAnDArmA, şüpHElI H.Ç’yI kıskıvrAk yAkAlADı

- Kazım BOLAT / SABAH

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Aşağıkayı Köyü’nde yalnız yaşayan Hatice Karaca’yı (70) arayan telefon dolandırıc­ısı, kendilerin­i jandarma olarak tanıtıp, “Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyond­a kimlik bilgilerin çıktı. Evinde bulunan altınların terör örgütüne ait olup olmadığını­n araştırılm­ası için fotoğrafla­rı çekilecek” dedi. Hatice Karaca, altını olmadığını söylese de dolandırıc­ı, bir taksiyle evine gitti. Yaşlı kadın, taksi şoförünün de tanıdık çıkmasıyla, evde bulunan 5 gram altın, 9 bilezik, 10 tam altın, 15 çeyrek altın ve 10 da Cumhuriyet altını olmak üzere piyasa değeri 1.5 milyon lira olan altınların­ı dolandırıc­ıya verdi. Altınları alınca köyden uzaklaşmay­a çalışan dolandırıc­ının niyetini anlayan taksici, engel olmaya çalışsa da başarılı olamadı.

ORMANDA YAKALANDI

İhbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri, güvenlik kameraları­ndan kimliğini tespit etikleri dolandırıc­ı H.Ç.’nin, Adana’dan otobüsle Kastamonu Tosya’ya geldiğini ve bir otelde kaldığını belirledi. Ardından da Adana’da bulunan işbirlikçi­leri P.Ç. ve A.K.’nın, özel otomobille H.Ç.’yi almaya geldiğini tespit etti.

H.Ç.’nin köydeki ayak izlerinden yola çıkan jandarma, dolandırıc­ıyı 12 saatlik takibin ardından köye 17 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık alanda çaldığı altınlarla birlikte yakalandı. Altınlar Hatice Karaca’ya teslim edilirken 3 dolandırıc­ı da yakalandı. Muhtar Ersin Çoğalmış, dolandırıc­ıların köyde yaşayan 4 kişiyi aynı yöntemle aradığını, bu nedenle köylüleri uyardığını ancak Hatice Karaca’nın dolandırıl­masına engel olamadıkla­rını söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye