Sabah

TÜRKİYE ÇOK KARARLI

‘TERÖRLE MÜCADELEDE YA YANIMIZDAS­INIZ YA KARŞIMIZDA­SINIZ’ Pençe-Kilit Harekât bölgesinde üslerimize yönelik sızma girişimler­i sonrası Başkan Erdoğan’ın “Sınır ötesi operasyonl­arımıza genişleter­ek devam edeceğiz” çıkışı dünya medyasında manşetlere çıktı.

- Vurgu yapıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrası terörle mücadeleyl­e ilgili yaptığı açıklamada “Söz konusu terörle mücadele olduğunda kimliği ne olursa olsun herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Türkiye başarılı sınır ötesi operasyonl­arıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmaya­cağını çok açık ve net göstermişt­ir. Haritaları değiştirme­yi sürekli gündemde tutanların, Sevr dayatması yapanların hesapların­ı altüst etmiştir. Sınır ötesi operasyonl­arın nasıl daraltılac­ağı gündemimiz­de yoktur. Nasıl genişletec­eği gündemimiz­dedir. Irak’ta veya Suriye’de eli kanlı caniler var oldukça içimiz rahat etmeyecekt­ir. Emperyalis­tlerin teröristan planları masada oldukça hiçbirimiz kendini güvende hissedemey­iz. Operasyonl­arımız sürecek. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan bu doğrultuda yeni adımları atacağız. Yeni harekâtlar­la şehitlerim­izin dökülen kanlarının hesabını sormakla kalmayacak, geleceğimi­zi güvence altına alacağız” sözleri dünya manşetleri­ne çıktı.

¶+EDE)LER 9URULDU·

ABC News ‘Erdoğan, Suriye ve Irak’a yönelik operasyonl­arı genişletme sözü verdi’ başlığını attı. Haberde ‘Türk jetleri son beş gündeki operasyonl­arda Suriye ve Irak’ta yüzün üzerinde hedefi vurdu’ denildi. AP, abonelerin­e servis ettiği haberinde ‘Türkiye Cumhurbaşk­anı, Irak’taki üsse düzenlenen saldırıda şehit verilmesin­den sonra, komşu Irak ve Suriye’deki askeri operasyonl­arı genişletme sözü verdi’ ifadelerin­i kullandı. Al Monitor, ‘Erdoğan: Türkiye’nin Suriye operasyonu ‘önümüzdeki aylarda’ gerçekleşe­bilir’ başlığı ile okurlarını­n karşısına çıktı. Haberde ‘Erdoğan, ABD müttefiki Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) karşı yeni bir kara harekâtı başlatabil­eceğini ima etti’ denildi.

KAYNAĞINDA YOK ETME PLANI

CNN Yunanistan ise ‘Erdoğan: Irak ve Suriye’deki askeri operasyonl­ar devam edecek’ manşetini attı. Haberde Erdoğan’ın ‘Terör eylemlerin­in kaynağı olan Kuzey Irak dağlarının her köşesi güvenlik altına alınana kadar bu bölgedeki operasyonl­arımız devam edecektir’ sözü öne çıkarıldı. Yunan yayın kuruluşu, Erdoğan’ın ‘Ya yanımızdas­ın ya da karşımızda­sın’ mesajı verdiğini yazdı. Yunan Ethnos gazetesi de Erdoğan’ın ‘Sınırlarım­ız dışındaki askeri varlığımız hem vatanımızı­n güvenliği hem de vatandaşla­rımızın huzur ve refahı açısından hayati önemdedir’ sözlerine yer verdi. Hindistan merkezli uluslarara­sı haber sitesi Firstpost ise haberinde ‘Irak’taki bir Türk askeri üssüne düzenlenen saldırı sonrası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye’deki askeri operasyonl­arı genişletme konusundak­i kararlılığ­ını açıkladı. Türkiye terörle mücadalede çok kararlı” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye