Sabah

UZAY YARIŞINDA ARTIK BIZ DE VARIZ

UZAY YARIŞINDA BIZ DE 9ARIZ d2. *URUR/UYUZ

- MustAFA KAYA

İlk Türk Astronot AlpEr GEzErAvCı’nın 24 sAAt ErtElEnEn uzAy yolCuluğu önCEsInDE tüm TürkIyE’DE nEFEslEr tutulDu. VAtAnDAşlA­r yAşADıklAr­ı Gururu AnlAttı:

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın ABD’nin Florida eyaletinde­ki Kennedy Uzay Üssü’nden başlayacak uzay yolculuğu 24 saat ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni fırlatma zamanını 19 Ocak (Türkiye saatiyle) 00.49 olarak açıkladı. SABAH Kacır, “Astronotom­uz Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleşt­irmesi içinh heyecanla beklemeye devam edeceğiz” dedi. Bu arada tüm Türkiye’de nefesler tutuldu. Uzay yolculuğun­un izlenebilm­esi için İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay meydanları­nda kurulan planetaryu­mlara vatandaşla­r yoğun ilgi gösterdi. SABAH’a konuşan vatandaşla­r yaşadıklar­ı gururu şu sözlerle ifade etti:

‘İLK SÖZLERİNİ MERAK EDİYORUM’

■ Ezgi Patır: Böyle bir projenin hayata geçirilmes­i bizi gururlandı­rdı. Çocuklarım­ızı da alıp uzay macerasını izleyeceği­z. Böyle bir olaya şahitlik edeceğim için son derece mutluyum.

■ Amine Hatipoğlu (8): İlk kez bir Türk astronotun­un uzaya fırlatılış­ını izleyeceği­m. Çok güzel bir duygu. Astronotum­uzun uzaya çıktıktan sonra ilk cümlesini merak ediyorum.

■ Atalay ve Arzu Nalbantoğl­u çifti: Uzaya astronot göndermemi­z bir prestij kaynağı.

ÇOCUKLUK HAYALİMİZD­İ

■ 83 yaşındaki İbrahim ve Birsen Karataş çifti: İlme hizmet eden çalışmalar­a imza atmak çok güzel bir duygu. Uzaya bir Türk astronotun gönderilme­sine bize bu yaşta şahit olma mutluluğun­u yaşatanlar­a teşekkür ediyorum. Çocukluğum­uzdaki hayallerin gerçekleşm­esi çok güzel bir duygu. Çocukken “Herkes Ay’a biz kaldık yaya” derdik. Şimdi uzaya astronot gönderiyor­uz. İnşallah Ay’a inişimize de şahitlik ederiz.

■ Şüheda ve Şeyma Pala: Uzay yarışına dahil olduğumuza şahitlik etmek bizi son derece heyecanlan­dırdı. Uzay yarışında var olmamızdan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’nin böyle bir platformda var olup uzay yarışına dahil olması düşmanları­mızı üzecek, dostlarımı­zı da sevindirec­ektir. Biz de artık uzayda söz sahibi olacağız.

yolculuğun­a tanıklık etmek için ABD’ye giden Alper Gezeravcı’nın kar deşi Murat Gezeravcı’nın minik oğlu Karan, amcasından yıldız getirmesin­i istedi. Anne Hilal Gezeravcı, “Oğlum amcasına ‘kanka’ diyor. Oğlum amcasından bir yıldız getirmesin­i istedi” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ŞüHEDA vE ŞEymA PAlA
MINIK KARAN AMCASINDAN YILDIZ ISTEDI UZAY
ŞüHEDA vE ŞEymA PAlA MINIK KARAN AMCASINDAN YILDIZ ISTEDI UZAY
 ?? ?? AlpEr GEzErAvCı, 13 FArklı DEnEyE ImzA AtArAk TürkIyE’nIn Ilk InsAnlı uzAy mIsyonu
nu tAmAmlAyAC­Ak.
AlpEr GEzErAvCı, 13 FArklı DEnEyE ImzA AtArAk TürkIyE’nIn Ilk InsAnlı uzAy mIsyonu nu tAmAmlAyAC­Ak.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye