Sabah

Kış lastiğine geçmek gibi bir şey

-

Sezonun ilk yarısında Lig-Avrupa trafiğinde ideal 11’inden vazgeçmeye­n ve garantiye kaçan İsmail Kartal, 2024’e farklı bir kafayla başladı. Adanaspor sınavında elbette B kadro oynayacakt­ı ancak öncesinde İstanbulsp­or maçıyla başlayan rotasyon, *azian tep’teki çift santrfor denemesi ve oyunculara planlanmış bir süre dağılımı, nik adam için önemli artılar.

Bir gün önce 1. Lig’in lideri Eyüpspor, Beşiktaş kalesine isabetli şut atamamıştı. Aynı ligde 18 maçta 10 mağlubiyet­i olan Adanaspor, Kadıköy’de çok kolay çözüldü. İki Lig arasında kalite farkı var ancak maç devamlılığ­ı olmayan ev sahibinin kadrosu karşısında bile fizik ve koşuda ezildiler. Adana şehri, iki takımının da dün akşam kupaya vedasını izledi.

Gözler elbette yeni transferle­r

Bonucci ve Krunic’teydi. F.Bahçe için

bir tekara transferde bu isimler adeta kış lastiğine geçmek gibi... Bonucci’nin profesyone­lliği örnek alınmalı. Kolay bir rakip karşısında bile müthiş konsantras­yon ve önem li silahı uzun toplarıyla saha daydı. Krunic’in maç eksiği var. Temposunu yükselttiğ­i takdirde İsmail ile arasındaki tecrübe farkını ve oyunu okuma avantajını ortaya koyar. Emre Mor’u top ayağındaki izlemek keyif ama frekansı bir türlü tut mayan paslarıyla bir de valizi toplama telaşınday dı. Her çiçek her pencerede açmıyor vakası işte. “Dzeko gibi golcünün yedeği Batshuayi olmalı”nın pratiği, Kartal’ın en büyük lüksü. Avrupa sınavların­ın ardından Belçikalı, 4 golle aynı tabelayı yapmış Cengiz Ünder’in yanına ismini yazdırdı. Nefis gole imza atan Lincoln’ün kalitesiyl­e bu takımda kalması lazım. Sadece sol

bek olarak değil elbette…

Bonucci’nin profesyone­lliği

örnek alınmalı. Müthiş konsantras­yonla sahadaydı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye