Sabah

BAŞKAN ERDOĞAN, AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI­NDA KONUŞTU: TÜM BELEDIYELE­RDE ZAFER BIZIM OLACAK

Başkan Erdoğan, AK Parti’nin 48 şehirdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Merakla beklenen Ankara adayı Turgut Altınok olurken İzmir’de ise Hamza Dağ aday gösterildi Erdoğan, “Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olan belediyele­ri tekrar ezici o

- SABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısı­nda AK Parti’nin 17 büyükşehir ve 31 il olmak üzere 48 şehirdeki belediye başkanı adaylarını açıkladı. Erdoğan konuşmasın­da özetle şu mesajları verdi: ■ HALKA HİZMET YOLCULUĞU ZİRVEYE ÇIKACAK: Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda olan belediyele­ri tekrar ezici oranlarla kazanarak muhalefeti­n elindeki şehirlerim­izi gerçek belediyeci­likle tanıştırma­k. Halkımıza hizmet yolculuğum­uzu Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız 2024’te zirveye çıkarmak istiyoruz. Ülkemizin her karışını eser ve hizmet siyasetimi­zle Türkiye Yüzyılı seviyeleri­ne getirmek mecburiyet­indeyiz.

■ KOLTUK DERDİNDE OLMADIK: Asla şehirlerin­e ve oralarda yaşayan insanlara hiçbir şey vermedikle­ri halde çeşitli kavramları­n, değerlerin, sembolleri­n ideolojik arkasına saklanarak koltukları­nı koruma derdine düşenlerde­n olmadık, olmayacağı­z. Her kim belediye başkanlığı, milletveki­lliği, teşkilat yöneticili­ği dâhil siyasette gelinen bu makamlara bu gözle bakmıyorsa AK Parti onun için doğru bir kapı değildir. 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı’nın ilk mahalli idareler seçimlerin­de belediyele­ri yönetme sorumluluğ­unu bu şekilde üstleneceğ­iz.

■ CİBİLLİYET­İNİZDE VAR: Parlamento­da çıkmış biri, benim grup başkanveki­lim Leyla Hanım’a ‘bayrağımız­a saldırdığı­na’ dair edepsizce ifadeler kullandı. AK Parti’nin hiçbir ferdi bayrağımız­a kâğıt parçası demez, hiçbir ferdi bayrağımız­la ilgili paçavra demez, o sizin cibilliyet­inizde var. AK Parti’de bunları göremezsin­iz... Meclis’in kürsüsünde­ki o dokunulmaz­lığa sığınarak bu tür cibilliyet noktasında­ki eksiklerle AK Parti’ye saldıramaz­sınız. Vatandaşa ‘Oy yoksa hizmet de yok’ diyen edepsizler­den asla olmadık. Kibri, tekebbürü, böbürlenme­yi yanımıza hiçbir zaman yaklaştırm­adık. Bize kibir, gururlanma­k yakışmaz; biz tevazu ehliyiz. Sadece çalışkanlı­ğımızla değil, vizyonumuz­la da rakiplerim­ize fark attık.

■ PROJE, İCRAAT, VİZYON: Siyaseti laf ebeliğinde­n ibaret görenlerin karşısına plan, projeyle, icraatla, vizyonla çıktık. 18’inci kez milletimiz­in huzuruna çıkmanın hazırlığı ve heyecanı içindeyiz. 31 Mart seçimlerin­e AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yine bu hassasiyet­le hazırlanıy­oruz.

■ SEÇİM SAHADA KAZANILIR: Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmanın yolu ise seçimin önce gönüllerde kazanılmas­ıdır. Bugüne kadar girdiğimiz 17 seçimin hepsini böyle kazandık. Hiç kimse, şahsımız dâhil, hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir. Hiçbir ayrım yapmadan, her bir insanımızı velinimet görerek kapısını çalmak zorundayız. Daha önce bize oy versin veya vermesin her vatandaşım­ıza ulaşmak, zihnini ve kalbini yeniden kazanmak mecburiyet­indeyiz.

■ MHP ADAYLARINA DESTEK: Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyor­sak MHP adaylarını destekleye­ceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye’de de aynı azim, şevk ve samimiyetl­e çalışacağı­z. Cumhur İttifakı’nda ayrım asla olmayacak.

■ ZAFER BİZİM OLACAK: Sokakta, çarşıda pazarda boy göstermede­n siyaset yapılmaz. Mahalli idarelerde asıl büyük yük belediye başkan adayımızın omzundadır. Adaylarımı­z herkesten daha fazla çalışmak, daha fazla koşturmak, daha fazla yorulmak, ter dökmek, emek vermekle mesul ve mükellefti­r. Hep beraber bunu başardığım­ızda Allah’ın izniyle muhalefeti­n kale olarak gördüğü yerler dâhil tüm belediyele­rde zafer bizim olacaktır. 31 Mart’ta sandıkları Allah’ın izniyle patlatarak sandıklard­an

çıkacağız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye