Sabah

TATİLDE ACI SON

KArtEpE’DE şAmBrEllE kAyArkEn yüksEktEn DüşEn TuğBA PAloluoğlu ölDü. ACılı AIlE ‘TEl örGülErDE Açıklık vArDı’ IDDIAsıylA şIkAyEtçI olDu

-

YAşık, AnnE sInIn ölümünDE IHmAl olDuğunu DüşünDüklE rI IçIn şIkAyEtçI olDuklA rını BElIrtErEk, “KAyAk mErkEzInDE kAymAk IçIn 3 tAnEsI 400 lIrA yA şAmBrEl kIrAlADık. SonrA orADA kAyArkEn AşAğıDA tEllErIn yır tık olDuğu söylEnmE

DI. TEllErDEkI BoşluktAn AnnEm uçArAk uçuru mA Düştü vE vEFAt EttI.

İHmAl olDuğunu Düşün Düğümüz IçIn şIkAyEt çI olDuk” DEDI. SümmAnI YAşık DA IşlEtmEnIn IHmAlI olDuğunu IDDIA EDErEk, “OlAyDAn sonrA tEl örGünün yErInE komIk BIr şEkIlDE yAtAk koymuşlAr. SAnkI InsAn lAr orADA yAtACAkmış GIBI. JAnDArmAnı­n çEktI ğI rEsImlErDE­n GörDük. Bu DAvAnın pEşInI BırAk mAyACAğız” DEDI.

MurAt YAşık

MuHAmmED YAşık

TuğBA PAloluoğlu

Acı olay, 14 Ocak saat 17.30 sıralarınd­a Kocaeli Kartepe’de, kızak ve şambriyell­e kayak yapılan bir işletmede meydana geldi. Tuğba Paloluoğlu, hafta sonunda ailesi ile birlikte kayak yapmak için Kartepe’deki bir tesise gitti. Şambrelle kayan Paloluoğlu, pistten çıkarak 5 metre yüksekten düştü. Ağır yaralanan Paloluoğlu, yakınları ve işletmecil­er tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesi­nin ardından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Paloluoğlu, kurtarılam­adı. Tuğba Paloluoğlu’nun cenazesi Körfez Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede oğulları Murat Yaşık (24) ve Muhammed Yaşık (22), Paloluoğlu’nun tabutuna sarılıp ağladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tuğba Paloluoğlu’nun oğulları, pistin yanındaki tel örgülerde açıklık olduğunu iddia ederek işletmeden şikayetçi oldu. Yapılan otopsi sonucu oluşturula­n Paloluoğlu’nun ölüm raporunda ise kadının çoklu kaburga kırıkların­a bağlı yaralanma sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Şikayet kapsamında savcılık, ‘Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçlamasıy­la işletme sahibi ve sorumlu çalışanlar hakkında soruşturma başlattı.

Pisti işleten Sis Dağı firması ihmal iddiaların­ı reddederek “Kadın şambrelle kayarken, tellere çarptı. Tellerin üstünden aşağıya uçtu. Tellerde herhangi bir açıklık yok. Kadının sağlık durumu buradan giderken iyiydi. Ne olduysa ambulansa bindikten sonra olmuş” açıklaması yaptı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye