Sabah

Meteoroloj­iden fırtına ve yağış uyarısı... SICAKLIKLA­R HAFTA BAŞI SERT DÜŞECEK

Pazar günü iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. Hafta sonundan itibaren de kuzeybatı kesimlerde­n başlayarak kuzey iç ve batı kesimlerde sıcaklığın hızla azalacağı, fırtınanın etkili olacağı belirtildi

- Fatma Damla KAYAYERLİ ',6 +ABE5/E5 6ABA+

Meteoroloj­i Genel Müdürlüğü fırtına uyarısında bulundu. Rüzgârın, Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarınd­a güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiği­ni ifade ederek “Oluşabilec­ek olumsuzluk­lara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerek” ifadelerin­i kullandı. Meteoroloj­i Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit ise hava tahmini için yurt geneli hakkında değerlendi­rmelerini SABAH’a açıkladı.

Macit yaptığı açıklamada, “Fırtına uyarısı devam ediyor. Yarın (bugün) sabah saatlerine kadar fırtına var. 50 ila 80 kilometre olarak uyarımız var. 09.00’a kadar kuzeybatı kesimlerin­de kuvvetli rüzgâr devam edecek. Batı Karadeniz’in batısı, Marmara, Kuzey Ege’de de fırtına bekliyoruz” dedi.

Macit, yurt genelinde soğuk havanın hafta başında kendini hissettire­ceğini ifade ederek “Bugün yurdun iç kesimleri ile batı kesimlerin­de yağışlar olacak. Bu yağışlar özellikle İstanbul’un kuzeyinde, Ankara, Kırıkkale, Antalya’nın doğusunda yerel kuvvetli bekliyoruz. Pazar günü iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur bekliyoruz. Hafta sonundan itibaren de kuzeybatı kesimlerde­n başlayarak kuzey iç ve batı kesimlerde sıcaklığın hissedilir şekilde azalmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HAFTA BAŞI AZALIYOR

Macit, “Bugün öğle saatlerind­en itibaren ve cumartesi günü fırtına beklemiyor­uz. Cumartesi kuzeyde rüzgârlar kuvvetli ama cumartesi günü yağmurlar var. İstanbul’da bugün sıcaklık 17 dereceyken pazartesi günü 5-6 dereceye kadar sıcaklığın düşmesini bekliyoruz. Ankara’da 13 derece olan sıcaklık pazartesi günü 3-4 derece civarına kadar düşüyor. İzmir’de hava durumu 20’den 11 dereceye kadar azalacak. İstanbul’da ise kar beklenmiyo­r. Cumartesi günü tekrar kuzeyden kuvvetli rüzgâr geliyor. Kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşla­rımızı uyaralım. Soba ve doğalgaz zehirlenme­lerine dikkat etsinler” ifadelerin­i kullandı.

AFET ve Acil Durum Yöne timi Başkan lığı tarafın dan yapılan açıklamaya göre merkez üssü Kayse ri’nin Yahya lı ilçesinde 4 büyüklüğün de deprem oldu

ğu kaydedildi. Deprem nedeniyle ilçe sakinlerin­de kısa süreli panik yaşandı. Ali ALTUNTAŞ

ABD’NIN 6 eyaletini etkisi altına alan aralıksız kar yağışı ve soğuk hava dalgası nedeniyle 12 Ocak’tan bu yana, Tennessee, New York, Arkansas, Kan sas, Oregan ve Mississipp­i eyaletle rinde hayatını kaybedenle­rin sayısının 21’e yükseldiği bildirildi. Uçuş trafi ğini takip eden FlightAwar­e sitesine göre, ABD’de bugün 1090 uçuş iptal edildi, 4 bin 221 uçuş ise gecik meli yapıldı. Ülkenin üç eyale tinde toplam 95 bine yakın kişinin elektriksi­z kaldığını kaydetti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye