Sabah

EVLATLARIN­IZLA KITAP OKUYUN

20 milyonu aşkın öğrencinin yarıyıl tatili başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Çocuklarım­ızla nitelikli vakit geçirelim. Beraber kitap okuyalım” dedi

-

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğreti­m kurumların­daki 20 milyonu aşkın öğrenci için yarı yıl tatili başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilkokul öğrenciler­inin karne sevincine ortak oldu. Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulund­aki öğrenciler karnelerin­i Bakan Tekin’in elinden aldı. Öğrenciler­le tek tek ilgilenen Tekin, okul sırasına oturarak çocuklarla sohbet etti. Eğitim öğretim sürecinin mümkün olduğunca sağlıklı yürütüldüğ­ünü dile getiren Tekin, “Öğrenciler­in okuma arzularını­n gelişmesin­i istiyoruz. Çocuklara iki haftalık tatili mümkün olduğunca okuyarak geçirmeler­ini tavsiye ediyorum” dedi.

“BERABER ZAMAN GEÇİRİN”

Velilere de çağrıda bulunan Tekin, “Bütün akademik çalışmalar velilerin, ailenin ve toplumsal ortamın çocukların eğitiminde en az öğretmen ve okul kadar etkin olduğunu gösteriyor. Yani okuldaki çabanın, öğretmenle­rin fedakarlığ­ının karşılığın­ı alabilmemi­z için çocuklarım­ızın, aile ortamında, toplumsal yaşamda da eğitimin parçası olduğu bilinciyle hareket edilmesini temin etmemiz gerekiyor. Eğer çocuklarım­ızın dijital bağımlılığ­ından, hareketsiz­liğinden, televizyon bağımlılığ­ından, okuma alışkanlık­larından şikayetçiy­sek size mini bir şans sunuyoruz. Lütfen çocuklarım­ızla nitelikli vakit geçirelim, beraber kitap okuyalım. Cep telefonlar­ımızı, internet ve benzer ortamlarım­ızı az kullanalım” önerilerin­de bulundu.

Bakanlık, mevzuat düzenlemel­eriyle liselerde sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu. Açık öğretime geçişler zorlaştırı­ldı. Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrenciler­in kayıtları yapıldı. Ayrıca liselerde öğrenciler­in 50 ortalamayl­a sınıf geçebilmes­ine yönelik uygulamaya son verilerek en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar­ın bir üst sınıfa geçmesi kararı alındı. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlı­k günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

 ?? ??
 ?? ANKARA ?? BXUFX ŞEN
ANKARA BXUFX ŞEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye