Sabah

8 trilyon dolarlık dünya devi Türk tahvilini radarına aldı

-

YAKLAŞIK 8 trilyon dolarla dünyanın en büyük ikinci varlık yöneticisi olan Vanguard, Türk Lirası cinsinden tahvilleri radarına aldı. Vanguard’ın Gelişmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelir Küresel Eş Başkanı Nick Eisinger, portföyler­inde her zaman Türk devlet tahvili bulundurdu­klarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikası­ndaki hamleleri, gelecektek­i enflasyon patikası ve Türk devletinin yerel tahvilleri­nin yabancı yatırımcıl­arda çok az bulunduğun­u göz önünde bulundurdu­ğumuzda, yakın zamanda TL cinsinden devlet tahvilleri­yle ilgilenmey­e karar verdik” dedi. Eisinger ayrıca yüksek faizlerin bankaların ABD doları mevduat yükümlülük­lerini azaltması ve TCMB’nin brüt ve net döviz rezervleri­ni yeniden inşa etmesini sağlaması nedeniyle dış finansman durumunun da iyileştiği­ni ifade etti. Şirketin aktif gelişmekte olan piyasalar stratejisi­nden sorumlu portföy yöneticisi olan Eisinger, Türkiye’nin makroekono­mi politikala­rındaki değişimler­i “çok olumlu bir dizi gelişme” olarak tanımlayar­ak,

“Bu değişimin kalıcı olması gerektiği görüşündey­iz. Politika değişiklik­leri, Türk ekonomisin­in temellerin­de iyileşme ve daha kolay bir finansman görünümü sağlayacak­tır. Bu dönüşüm Türkiye’deki yerel piyasa/döviz varlıkları­na yabancı ilgisinin geri dönmesinin de önünü açacaktır” dedi.

NOT A5TI5IMI OLACAK

Mevcut para ve düzenleyic­i politika değişiklik­lerinin devam etmesi gerektiğin­in altını çizen Eisinger, “Zamanla enflasyonu­n hafiflediğ­ini göreceğiz ki bu da TCMB’nin faizleri aşağı çekmesine olanak sağlayabil­ir” diye konuştu. Eisinger, kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının Türkiye’nin kredi notunu yakın gelecekte artıracakl­arını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye