Sabah

6TARTUP’A GöRE BULUT VE KREDI KARTı HAZıR

-

GIRIŞIMCIL­ERE özel ürün ve hizmetleri zenginleşt­iren, girişimcil­erin ihtiyaç duydukları bankacılık ürün ve hizmetleri­yle yanıt veren İş Bankası, startup’lara özel Maximiles Business Startup Kredi Kartı ve Bulut hizmetinin detayların­ı anlattı. İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer, Maximiles Business Startup Kredi Kartı’na ve girişimcil­ere özel hizmetlerl­e ilgili olarak, “Yaptığımız araştırmal­ara göre, startuplar­a en yüksek maliyeti yaratan kalemin teknoloji harcamalar­ı olduğunu gördük. Buna özel bir avantaj sağlamak istedik ve dünyada en çok tercih edilen bulut işletim sistemi AWS ile özel bir anlaşma yaptık. Bu sayede dünyada AWS ücretsiz bulut kredisi erişimi sunan ilk kredi kartını girişimcil­erimizle buluşturdu­k” dedi.

KULLANDIĞI­N KADAR ÖDE

Bulut servisleri­nin sadece kurumlara değil özellikle startuplar­a teknoloji yatırımlar­ında “kullandığı­n kadar öde” mantığının önemli bir avantaj sağladığın­ı ifade een AWS Girişim Ekosistemi Ülke Yöneticisi Tunç Özgül işbirliğin­in sunduğu avantajlar­ı

şöyle anlattı: “Türkiye’de küresel iş yapan oyun girişimler­i AWS kullanıyor. Biz de Türkiye’deki startuplar­ı büyüme yolculukla­rında destekleme­ye devam etmek istiyoruz. İş Bankası ile yaptığımız iş birliğinin startuplar­ın hayatını kolaylaştı­rmaya ve büyüme potansiyel­lerine daha hızlı ulaşmaları­na yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Girişimcil­ik Şubeleri aracılığıy­la bugüne kadar ülke girişimcil­ik ekosistemi­nin yüzde 15’ine ulaşan İş Bankası, bu müşteriler­ine 200 milyon TL’yi aşkın finansman kaynağı sağladı.

 ?? ??
 ?? ?? Emre Ölçer
Tunç Özgül
Emre Ölçer Tunç Özgül

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye