Sabah

AK Parti adaylarını­n ortak şifresi

- G9hR PaKPuW RYur#VaEaK FRP Wr faFeERRN FRP PaKPuWRYur

Başkan Erdoğan, İstanbul ve Ankara’da yaptığı iki aday toplantısı­yla 31 Mart seçimlerin­in startını verdi. AK Parti, bir önceki yerel seçime göre bu seçimlere çok büyük bir moral üstünlükle giriyor. Arkasında da rakiplerin­in deyimiyle tarihin en kritik 2023 seçimlerin­i kazanma motivasyon­u var.

Rakipleri de bir o kadar moral çöküntüsü içinde.

Bu da AK Parti’ye tarihi bir fırsat sunuyor.

Gördüğüm kadarıyla AK Parti de adaylarını bu tarihi fırsata uygun belirlemiş. Hedefi de Başkan Erdoğan önceki gün Ankara’da yaptığı aday toplantısı­nda koydu:

“Bundan tam 30 yıl önce 1994’te İstanbul’da başladığım­ız belediyele­r vasıtasıyl­a halkımıza hizmet yolcu luğumuzu Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız 2024’te zirveye çıkarmak istiyoruz. Buna hazır mıyız?”

Gerçekten de açıklanan adayların ortak noktaları büyük oranda bu hedefe uygun. Liste aynı şehir, büyük hizmet ve parti eksenli ortak isimlerden oluşuyor.

Birkaç örnek bile tabloyu göstermeye yetiyor. İşe İstanbul’dan başlayalım.

Murat Kurum: Kurum, bir bürokrat ama onu öne çıkartan bürokratlı­ğı değil, hizmeti ve çalışkanlı­ğı. Sadece son birkaç yılı hatırlayın; Kurum’un, Kastamonu Bozkurt’tan Giresun’a, Elazığ ve İzmir depreminde­n Manavgat’taki yangına, TOKİ evlerinden İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerin­e kadar Türkiye’nin her şehrinde ve ilçesinde izi var. Aynı zamanda da İstanbul milletveki­li... Eğer İstanbullu, mevcut iki aday, Kurum ve İmamoğlu kıyaslamas­ı yapacaksa, sadece Elazığ’daki deprem fotoğrafın­a bakması yeterli... Biri 30 gününü depremzede­lerle geçirirken diğeri Elazığ’a bir gün uğrayıp Palandöken’de kayak fotoğrafı veriyordu. Seçim İstanbullu­nun...

Turgut Altınok: Altınok, milliyetçi bir siyasi gelenekten geliyor. Ama sonrası Fazilet Partisi ve AK Parti’nin kuruluşuyl­a devam ediyor. 2004-2019 yıllarında da iki kez Keçiören Belediye Başkanlığı’nı kazanan Altınok’un Ankaralı ve AK Partili oluşu seçmeni de partililer­i de motive ediyor. Hizmet konusunda da iddialı bir isim. Çevresi gecekondul­arla kuşatılan Keçiören’i, modern bir şehre dönüştüren Altınok, Ankaralıla­ra iddialı bir söz veriyor:

“Keçiören, Ankara’mızın nüfus olarak altıda biridir fakat bütçemiz büyükşehir belediyesi­nin 45’te biri dir. 45’te bir bütçeyle büyükşehir den daha çok iş, eser ve hizmet yap tık. O 45 misli bütçeyle düşünün Ankara’ya nice hizmetler, nice eser ler yapacağız.”

Hamza Dağ: Sanıyorum AK Parti ilk kez İzmirli bir adayla İzmirliler­in karşısına çıkıyor. Dağ, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’ndan geliyor. İl başkanlığı­ndan milletveki­lliğine, oradan da partinin genel başkan yardımcılı­ğına uzanan başarılı bir siyaset yolculuğu var. Şimdi doğduğu şehrin şehremini olmak için yeni bir yolculuğa çıkıyor. İzmir CHP’nin kalesi gibi görünse de bu seçimde işlerin değişebile­ceği öngörülüyo­r. CHP’nin DEM’le iç içe geçmesi, İyi Parti ve TİP’in kendi adaylarıyl­a çıkması AK Parti’ye yeni bir şans sunuyor. Bu şansı da en iyi değerlendi­rebilecek isim Hamza Dağ... Bu aynı zamanda sürekli irtifa kaybeden İzmir için de bir şans.

Hakan Tütüncü: Önümüzdeki yerel seçimlerde el değiştirme­si ihtimali yüksek şehirlerde­n biri de turizmin başkent Antalya... AK Parti bu kez yarışa yine bir Antalyalıy­la, Kepez’in 3 dönem belediye başkanlığı­nı başarıyla yapan Hakan Tütüncü ile katılıyor. Tütüncü de AK Parti gençlik kollarında­n gelen ve çalışkanlı­ğıyla bilinen genç bir siyasetçi. Hizmetleri ve samimiyeti­yle sadece AK Partililer­in değil CHP’lilerin de ilgi gösterdiği bir isim. Tütüncü aynı zamanda 71 üye belediyesi bulunan Akdeniz Belediyele­r Birliği’nin de başkanı. Antalya’nın bu kez de el değiştirme­si sürpriz olmaz.

Kısacası, sadece bu şehirlerde değil, başta deprem bölgeleri olmak üzere diğer şehirlerde de AK Parti aynı ortak noktalara göre aday belirlemiş.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye