Sabah

SİYONİST LİDERLERE ARTIK HER YER LAHEY

Dünyanın dört bir yanındaki vicdanlı sesler, katil devletin yöneticile­rini rahat bırakmıyor. İsrail Cumhurbaşk­anı Herzog’a Davos’ta soykırım davasıyla bağlantılı şekilde suç duyurusu yapıldı

-

Katil İsrail devletinin Uluslarara­sı Adalet Divanı’ndaki soykırım davası sürüyor. Diğer taraftan başta Türkiye’den olmak üzere birçok ülkeden sivil toplum kuruluşlar­ının Uluslarara­sı Ceza Mahkemesi’ne açtığı dava süreçleri de işliyor. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarc­a vicdan sahibi ise siyonist İsrail devletinin yöneticile­rine rahat vermiyor. Son olarak İsviçre’deki Davos konferansı­na katılan İsrail Cumhurbaşk­anı Isaac Herzog hakkında suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı.

ÇİFTE STANDART YAPMAYIN

Suç duyuruları “Legal Action Against Crimes Against Humanity” isimli bir grup tarafından yapıldı. Suç duyurusunu­n Güney Afrika’nın Adalet Divanı’nda açtığı soykırım davası ile bağlantılı olduğu öğrenildi. İsviçre Başsavcılı­ğı’nın konuyla ilgili olarak İsviçre Dışişleri Bakanlığı’yla temasa geçtiği belirtildi. Grup, İsviçre’nin bir soruşturma yürütmekle yükümlü olduğuna inanıyor. İsviçre, eski Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh’in durumunda olduğu gibi, diplomatik dokunulmaz­lığı daha önce de birçok kez göz ardı etmişti. Grup bunun “Batılı suçlular” için de geçerli olması gerektiğin­i savundu.

MEKSİKA VE ŞİLİ DEVREDE

Öte yandan Meksika ve Şili Gazze Şeridi’nde gerilimin artmasıyla ilgili duydukları endişeleri­ni dile getirdi. Reuters’taki habere göre Meksika ve Şili, çatışmadak­i olası suçların incelenmes­i amacıyla Uluslarara­sı Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. BM Özel Raporötürü’ne göre de İsrail, Gazze’de uluslarara­sı hukuku ihlal etti. Avrupa Parlamento­su ise ilk kez Gazze’de “kalıcı ateşkes” ve çatışmalar­a çözüm çağrısında bulundu.

Savaş Kabinesi çöküyor

İSRAİL’DEKİ Jerusalem Post gazetesi, Başbakan Binyamin Netanyahu liderli ğindeki Savaş Kabinesi’nin çökmeye

yakın olduğunu belirtti. Haberde, “Soru artık seçimin 2024’te yapılıp yapılmayac­ağı değil, 2024’te ne zaman yapılacağı­dır” ifadesine

yer verildi.

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki saldırı ları sona erdiğinde dahi bir Filistin dev letine karşı olduğunu söyledi. Netanyahu, bu mesajını Beyaz

 ?? ??
 ?? ?? Saray’a da iletti ğini söyledi. ABD ise İsrail’in güven lik sorununun çözü münün Filistin dev leti kurulmadan mümkün olmadığını belirtti.
Saray’a da iletti ğini söyledi. ABD ise İsrail’in güven lik sorununun çözü münün Filistin dev leti kurulmadan mümkün olmadığını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye