Sabah

HEDEFIMIZ SAVUNMADA TAM BAĞIMSIZ TÜRKIYE

Mavi Vatan, yeni gemilerle güçleniyor. TCG Anadolu’dan sonra en büyük gemi TCG Derya ile TCG Istanbul, TCG Arif Ekmekçi gemileri ve insansız deniz aracı Marlin SIDA, donanmaya teslim edildi Başkan Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa ed

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Anadolu’dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ikinci en büyük gemisi olacak TCG Derya ile birlikte TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi ve insansız deniz aracı olan Marlin SİDA’nın donanmaya teslim törenine katıldı. Yalova’daki Sefine Tersanesi’nde dün düzenlenen teslim töreninde konuşan Erdoğan şöyle konuştu:

GÜCÜNE GÜÇ KATACAK: Teslimatı gerçekleşe­n her bir gemimizin Deniz Kuvvetleri’mizin gücüne daha fazla güç katacağı inancınday­ız. Denizde ikmal muharebe destek gemimiz TCG Derya, TCG Anadolu’dan sonraki en büyük gemi olma özelliğine sahiptir. TCG Derya’nın hizmete girmesiyle yüzer birlikleri­n, akaryakıt ve su ikmalleri süratle yapılacak, muharip unsurların akaryakıt bütünleme ve su ihtiyaçlar­ı harekât alanına yakın bölgelerde rahatlıkla karşılanac­aktır. Teslimatı yapılan gemilerimi­zin donanmamız­a ve Türk Silahlı

Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını diliyorum.

Bize bu sevinci ve gururu yaşatan herkese, her kuruma şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Otonom su üstü deniz aracımız Marlin SİDA istihbarat, keşif ve gözetleme, su üstü harbi, elektronik destek ve elektronik taarruz görevlerin­i insansız ve tam otonom olarak icra edecektir. Marlin SİDA sahip olduğu üstün teknik özellikler­le denizlerde­ki hâkimiyeti­mizi destekleye­cek, dosta güven, düşmana korku verecektir.

YERLİ OLARAK ÜRETİYORUZ: Bu çalışmalar­ımızı Barbaros Hayreddin Paşa’nın “Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur” sözünü şiar ederek yürütüyoru­z. Bu anlayışla Mavi Vatan’ın güvenliğin­i temin için birçok projeyi hayata geçirdik. Projelerim­izde yüzde 80’e varan yerlilik oranına ulaştık.

10 ÜLKEDEN BİRİYİZ: Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleşt­irebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil küresel tedarikçil­erin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolar­a rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Suriye ve Irak’taki terör bataklıkla­rı tamamen kurutulunc­aya kadar teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi kararlılık­la devam ettireceği­z.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE: Önümüzdeki dönemde İHA ve SİHA’ların yanı sıra insansız ve otonom deniz araçlarınd­an denizaltı platformla­rına ve uçak gemilerine kadar çeşitli muharip deniz platformla­rının geliştiril­mesine de ağırlık vereceğiz. Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye’dir.

FAŞİST YÜZLER: İsrail’in işlediği katliamlar­a ve zulümlere göz yumanlar yarın keşke demekten kurtulamay­acak, çok büyük bir nedamet yaşayacakl­ardır. Çoğu çocuk ve kadın 25 bine yakın masum Gazzelinin katli başta olmak üzere toplamda 100 bin kişinin canını yakanlar elbette bunların yakıcı sonuçlarıy­la yüzleşecek­lerdir. Nitekim bunun uluslarara­sı alandaki yansımalar­ına şimdiden şahit olmaya başladık. Açık konuşmak gerekirse en son kötü sınavların­ı Gazze meselesind­e veren Batılı ülkelerin ve uluslarara­sı güvenlik kurumların­ın artık hiçbir inandırıcı­lığı kalmadı. Lafa gelince demokrasi havariliği­ni kimseye bırakmayan­ların faşist yüzleri ortaya çıktı. İnsan hak ve hürriyetle­ri konusunda sağa sola karne düzenleyen­ler tam 105 gündür vahşice öldürülen çocukları, bebekleri, kadınları görmedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Koray TAŞDEMİR
SABAH
Koray TAŞDEMİR SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye