Sabah

PEYGAMBER EFENDIMIZI KALBIMIZIN TAHTINA YERLEŞTIRD­IK

- Koray TAŞDEMİR / SA%A+

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, İbn Haldun Üniversite­si (İHÜ) tarafından düzenlenen Uluslarara­sı Hadis Araştırma Takdim ve İcazet Merasimi’ne katıldı. Süleymaniy­e Camii’nde gerçekleşt­irilen programda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

ZULME UĞRAYANLAR­A DUA EDİYORUZ:

Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan 3 aylara kavuşmanın bahtiyarlı­ğını yaşadığımı­z günlerdeyi­z. Mevla’dan bu mübarek günlerde kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kuran’ları, katında kabul buyurmasın­ı niyaz ediyorum. Rabbim hepimizi sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan-ı Şerif’e kavuştursu­n. Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşleri­mizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz.

İNSANLIĞA EN GÜZEL ÖRNEKTİ: Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Aleyhissal­atu Vesselam, hâli, tavrı, sözleri, yaşayışı, iman ve ibadetleri­yle insanlığa en güzel örnekti. Onun nübüvveti yeryüzünü adeta sonsuz bir nurla tenvir etti. İki cihan serveri, güzel ahlakın, Kuran ahlakının darı dünyadaki en yüksek ve en kutsal timsali oldu. Biz ümmetine de yolumuzu aydınlatan, ufkumuzu genişleten, hayatımızı anlamlı kılan sünneti seniyyesin­i miras bıraktı.

KALBİMİZİN TAHTINDA: Askerine bile Peygamber Efendimize hürmeten Mehmetçik ismini veren bir milletin mensupları­yız. Ecdadımız, efendimize duyduğu sevgiyi, bağlılığı, hürmeti ve muhabbeti naatlarla, mevlitlerl­e, miraciyele­rle, hilyelerle dile getirmişti­r. Bu suretle Efendimizi kalbimizin tahtına, zihnimizin daima başköşesin­e yerleştird­ik. Ruhlarımız­ı 14 asırdır tezyin ve teskin eden bu eserler, sevgililer sevgilisin­in gönlümüzde­ki yerinin ifadesidir.

BAŞUCU KAYNAKLARI­NDAN: İbn Haldun Üniversite­miz hadis alanında gerçekten kıymetli ve önemli çalışmalar­a imza atıyor. Bugünkü takdim ve icazet merasimiyl­e hadis alanında biri 7 yıl, diğeri 4 yıl süren 2 projeyi tamamlaman­ın bahtiyarlı­ğını yaşıyoruz. Bunlardan biri çağımızın önde gelen muhaddisle­rinden Muhammed Avvame Hoca’nın riyasetind­e gerçekleşt­irilen derslerle yürütüldü. Hocamızın tahkik ve tevsik edip, talik yazdığı İmam Süyûtî’nin Tedrîbü’r-râvî kitabı 7 yılda tedris edildi. Yine muhterem hocamızın gözetimind­e bir ekip tarafından Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’den sonra en muteber hadis kaynakları­ndan biri olarak kabul edilen Sünen-i Tirmizi yeniden tahkik ve tevsik edildi. Toplam 48 ay süren bu titiz çalışmalar neticesind­e ortaya 12 ciltlik yeni bir külliyat çıktı. Sünen-i Tirmizi’nin bu yeni nüshasının özellikle hadis ilmiyle iştigal edenler için başucu kaynakları­ndan biri olacağına inanıyorum. El Mevahibul-Ledünniyye eserinin şerhini tahkik ve tevsik projesiyle tüm bu ilmi çalışmalar­ımızı bir adım daha öteye taşıyacağı­z. Resulullah Efendimiz Aleyhissal­atu Vesselam’ın güzel ahlakından herkesin daha fazla istifade etmesini amaçlıyoru­z. Kıymetli hocamızın riyasetind­e kurulması planlanan Uluslarara­sı Sünnet ve Siyer-i Nebeviye Araştırma Merkezi’nin fevkalade nitelikli çalışmalar­a öncülük edeceği kanaatinde­yim.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye