Sabah

TÜRKIYE IÇIN ÇIĞIR AÇICI BIR GÖREV

-

TÜRKİYE’NİN ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu dünya basınında geniş yer buldu.

CNN, Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX’e ait uzay aracının NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatılış­ını birinci sıradan duyurdu.

“SpaceX roketi Uluslarara­sı Uzay İstasyonu’na doğru yola çıktı. Gemide, aralarında Türkiye’den uzaya giden ilk kişinin de bulunduğu bir grup Avrupalı astronot bulunuyor” ifadelerin­in kullanıldı­ğı CNN’in haberinde Gezeravcı’nın Türkiye için çığır açıcı bir görevi

yerine getirdiğin­in altı çizildi.

GELECEK NESİLLERE İLHAM KAYNAĞI

New York Times, “Gezeravcı, ilk Türk astronotu olarak ülkesinde gelecek nesillere ilham kaynağı olmayı umuyor” ifadelerin­i kullandığı haberinde Gezeravcı’nın “Bu uzay uçuşu yolculuğum­uzun varış noktası değil. Bu, yolculuğum­uzun sadece başlangıcı” sözlerinin altını çizdi.

The Seattle Times, Gezeravcı’nın “Türkiye Cumhuriyet­i’nin ilk 100 yılı geride kalırken, ülkemizin gelecek nesillerin­e hayallerin­in sınırını uzayın derinlikle­rine taşıyabilm­e imkânı verecek böyle bir görevde rol model olabilmek son derece mutluluk verici” sözlerini hatırlattı.

Yunan Kathimerin­i gazetesi, “Türkiye 44 yaşındaki Alper Gezeravcı ile ISS’nin konuk ülkelerini­n seçkin ve büyüyen kulübüne girmeye hazırlanıy­or” sözlerini kullandı.

France 24, “İlk Türk astronotu Erdoğan’ın uzay hedefleri doğrultusu­nda görevine hazırlanıy­or” dedi.

Al Monitor ise, “Türkler, Türkiye’nin ilk astronotun­un uzaya yolculuğun­u canlı olarak ulusal televizyon­da izliyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye