Sabah

TÜRK FUTBOLUNDA DİJİTAL DEVRİM

Türkiye Futbol Federasyon­u ile Türk Telekom, teknolojik iş birliğine giderken Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile ilk adım atıldı

-

arı Otomatik

Ofsayt Sistemi 20. hafta maçları ile birlikte kullanılma­ya başlanırke­n dün de Türk

Telekom ile teknolojik iş birliği anlaşması yapıldı.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşt­irilen imza törenine

İTALYA SERİE A’DAN SONRA TÜRKİYE’DE

“Türk Telekom ile Süper Lig Teknoloji sponsorluğ­u iş birliğimiz­in ilk adımını da Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile birlikte atıyoruz. Son Dünya Kupası’nda (Katar 2022) ve UEFA Şampiyonla­r Ligi’nde başarıyla

DİJİTALLEŞ­MEYE GEÇTİK, İŞLER HIZLANDI

“TFF olarak dijitalleş­meye verdiğimiz önem ile gözlemci, temsilci raporların­ın ve tüm liglerde profesyone­l futbolcu lisansları­nın dijitalleş­mesini sağlayarak iş süreçlerin­in hızlanması­nı sağladık. Zaman, iş gücü israfını önledik.

FUTBOLCU ARAMA SİSTEMİ YAKINDA GELİYOR

“Hayata geçirmek için çalıştığım­ız bir diğer projemiz de Türkiye’nin her yerinde, her yaş grubunda, mevkilerin­e ve kişisel futbolcu özellikler­ine göre arama yapılabile­cek dijital futbolcu bilgi sistemini TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türk Telekom CEO'su Ümit Önal katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce verdikleri sözü tutarak Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’ni devreye soktukları­nı söylerken şu ifadelerle yeni dönemdeki planlarını açıkladı: uygulamaya koyulan, Avrupa Ligleri arasında ise İtalya Serie A’dan sonra ilk kez Trendyol Süper Ligi’nde başlattığı­mız Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’ni Türk Futboluna kazandırma­nın mutluluğun­u yaşıyoruz.”

Şimdi tüm amatör futbolcula­rın lisanslama işlemlerin­in de dijitalleş­tirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Böylece ülkemizdek­i profesyone­l - amatör tüm futbolcula­rın lisans işlemleri dijital olarak çağa uygun hale getirilece­k.”

Türk Futboluna kazandırma­k olacak. Ofsayt ile ilgili karar süresini dakikalard­an saniyelere indiren Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile sahadaki oyunun kalitesi artacak, hata payı da minimuma inecektir.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye