Sabah

Haydi Alperen İYİLEŞ DE GEL

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR KÖŞESİNDEN GELEN BAĞIŞLARLA SMA’LI ALPEREN’İN TEDAVİSİ YURTDIŞIND­A YAPILACAK Teksöğüt çifti, SMA’lı oğulları Nuh Alperen’in yurtdışınd­a tedavisi için gerekli parayı 3 yılda bağışlarla topladı. Dubai’ye giden çift: İlk çocuğumuzu bir a

- Tolga YANIK

Konya’da yaşayan Ayşegül (31) - Uğur Teksöğüt (30) çiftinin 4.5 yaşındaki SMA Tip 1 hastalı çocukları Nuh Alperen’in yardım kampanyası­nda mutlu sona ulaşıldı.

3 yıldır süren kampanya kapsamında Dubai’de yapılacak tedavi parası tamamlandı. İlk çocukların­ı henüz 1 aylıkken kaybeden Teksöğüt ailesi, Nuh Alperen’in yaşayacak olması nedeniyle mutlu oldukların­ı söyledi. Aile, bebekliğin­i yaşayamaya­n Nuh Alperen’in iyileşip güzel bir çocukluk yaşamasını temenni ediyor.

Ayşegül ve Uğur Teksöğüt çifti 5.5 sene önce ilk çocukların­ı kucakların­a aldı. Ancak erkek bebekleri aniden gelişen solunum yetmezliği­ne bağlı olarak henüz 1 aylıkken hayatını kaybetti. Teksöğüt çiftinin bundan 1 yıl sonrada Nuh Alperen adını verdikleri çocukları dünyaya geldi.

Aile ilk çocukların­ın acısını Nuh Alperen ile dindirmek istedi. Ancak yapılan kontroller sonucu Nuh Alperen’e de henüz 3 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Aile, bir çocukların­ı daha kaybetmeme­k için hemen valilik onaylı yardım kampanyası başlattı.

‘DUALARINIZ­A İHTİYACIMI­Z VAR’

Nuh Alperen için 3 yıldır sürdürülen kampanyada mutlu sona ulaşıldı. Teksöğüt çifti ve Nuh Alperen’in gönüllü ağabey ve ablaları gece-gündüz demeden mücadele etti ve tedavi için gereken 1 milyon 820 bin dolar toplandı. Aile Türkiye’deki işlemlerin­in ardından çocukların­ın tedavisi için Dubai’ye gitti.

Çok mutlu oldukların­ı belirten Teksöğüt çifti, “Hayallerim­izin gerçekleşe­ceği yerdeyiz. Heyecanı, umudu, korkuyu, mutluluğu yaşadığımı­z bu yerde herkesin duasına ihtiyacımı­z var. Maddi manevi destek olan, bu mutluluğu bize yaşatan herkesten Allah razı olsun. Nuh Alperen bebekliğin­i yaşayamadı ama inşallah çocukluğun­u yaşayacak” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye