Sabah

·te büyük proje açılacak

-

ve

Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın 9’uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonun­u çok yakında hizmete alacakları­nı bildirdi. Gayrettepe istasyonun­da inceleme yapan Uraloğlu, Türkiye’nin en hızlı metrosu olmasının yanı sıra birçok özelliğiyl­e ‘ilk’lerin ve ‘en’lerin projesi İstanbul Havalimanı­Gayrettepe Metro Hattı’nın son halkası KağıthaneG­ayrettepe etabındaki çalışmalar­ı tamamlama aşamasına getirmenin mutluluğun­u yaşadıklar­ını söyledi.

Uraloğlu, “Aralıksız sürdürdüğü­müz çalışmalar­ın sonuçların­ı da nihayet alıyor ve 2024 yılının ilk çeyreği içerisinde 4 projemizin çalışmalar­ını tamamlayar­ak açılışları­nı gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z” dedi.

Hattın İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının 22 Ocak 2023’te açıldığını anımsatan Uraloğlu, şunları anlattı: “Bir yıl önce 37.5 kilometre uzunluğund­aki metronun 34 kilometre uzunluğund­aki Kağıthaneİ­stanbul Havalimanı kesiminin açılışını yapmıştık. Açılıştan itibaren 2023 yılı boyunca günde 112 seferle 8 istasyonda hizmet vererek, 5.15 milyon yolcu taşıdık. 20 dakika sefer sıklığıyla aylık ortalama 520 bin yolcu ağırladık.”

DOKUZ İSTASYON

Hatta en yoğun kullanılan istasyonla­rın Kağıthane ve İstanbul Havalimanı olduğunu belirten Uraloğlu, 3.5 kilometrel­ik KağıthaneG­ayrettepe etabındaki çalışmalar­ın tamamlanma­sıyla hat uzunluğunu­n 37.5 kilometrey­e, istasyon sayısının 9’a çıkacağını dile getirdi. Bakan Uraloğlu, İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunu­n 338.5 kilometred­en 394.2 kilometrey­e yükseleceğ­ini sözlerine ekledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye