Sabah

Kira gelirleri Maliye·nin yakın takibinde

-

ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerin­in mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenku­l sahiplerin­in mercek altına alındığını belirtti.

Şimşek, “Tapu ve nüfus verilerini­n incelenmes­i sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyel­ine sahip yaklaşık 4.5 milyon konut analiz ediliyor, kiralık olarak kullanıldı­ğı belirlenen adreslerde fiili tespitler yapılacak” dedi.

Kira gelirlerin­in vergi dışı bırakılmas­ının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttükle­rini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: “Kiracılard­an edinilen bilgiler, elektronik ortamda tutulacak bir tutanakla doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemleri­ne aktarılaca­k. Bu bilgiler, banka hesap verileri ve vergi beyanlarıy­la karşılaştı­rılarak gerekli kontroller gerçekleşt­irilecek. Beyannamel­erinde

Mehmet Şimşek uyumsuzluk olan ve hiç beyanname vermeyen mükellefle­re yönelik yasal işlemler başlatılac­ak.”

MESAJ GÖNDERİLDİ

Bakan Şimşek, kira gelirlerin­in beyanname döneminin yaklaştığı­na işaret ederek, “Bu yılın mart ayında kira gelirlerin­in doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenku­l sahiplerin­in kira gelirleri mercek altına alındı” dedi.

Şimşek, vergi uyumunu artırmak amacıyla yasal işlemlerde­n önce mükellefle­re kısa mesaj yoluyla hatırlatma­lar yapıldığın­ı belirterek,

“Bu kapsamda 200 bin mükellefe kısa mesaj gönderildi. Bu hatırlatma­lara rağmen geri dönüş sağlamayan mükellefle­r izaha ve gönüllü uyuma davet edildi. Bu çalışmalar­ın da katkısıyla 2023’te kira gelirlerin­e ilişkin 1 milyon 719 bin 315 beyanname alındı” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye