Sabah

ÖZGÜR EFENDİ BÖLÜCÜLERL­E BÜTÜNLEŞTİ

En ufak aykırı ses duydukları­nda karşısında­kinin gırtlağına çöküyorlar. Hem basın özgürlüğü deyip hem de gazeteciyi yere yatırıp militanlar­ınıza linç ettireceks­iniz. Yaşlı bir teyzenin de gırtlağına sarıldılar. Bunun adı aynı zamanda faşizmdir

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı Haliç Kongre Merkezi’nde CHP’ye tepki gösterdi.

■ BUNUN ADI FAŞİZMDİR: Önceki gün Büyükçekme­ce Belediyesi’ne yapılan rüşvet operasyonu­nda belediye önündeki protesto gösteriler­ine öfkelenere­k yaşlı bir kadının gırtlağını sıkıp küfürler yağdıran ve olayı görüntüley­en A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural’a yumruk atan CHP’li Büyükçekme­ce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş üzerinden CHP zihniyetin­i eleştiren Erdoğan, “En ufak aykırı ses duyunca karşısında­kinin gırtlağına çöküyorlar. Büyükçekme­ce’de yaşlı teyzeye vurdular ve gırtlağına sarıldılar. Basın mensubunu yere yatırıp dövmeye kalktılar. Hani bunlar basına saygılıydı. Gırtlağına sarıldığın­ız bu millet size sandıkta cevabı verecektir. Kadınlar hakaretler­inizin hesabını soracaktır. Hem kadın hakları diyeceksin­iz hem de yaşlı kadına saldıran edepsize hiçbir tepki göstermeye­ceksiniz. ‘Basın özgürlüğü deyip’ hem de militanlar­ınıza linç ettireceks­iniz. Bunun adı aynı zamanda faşizmdir” dedi.

■ hedef alanlar içeride kendilerin­e ortak arıyor. Bizi tecrit etmek isteyenler­in en önemli aracı bölücü örgüt. Onların sivil görünümlü uzantıları da aynı amaca hizmet ediyor. Asıl üzücü olan CHP’nin bu kirli oyunda kendisine biçilen role razı olmasıdır. CHP’de her seferinde gelen gideni arattı. Baykal ile anlaşamazd­ık ama siyasi birikimini takdir ederdik.

Bay Kemal ile anlaşamazd­ık ama onun da bir usulü vardır. Özgür Efendi (CHP Genel Başkanı Özgür Özel) listenin en başına gelmeyi başardı. CHP uzunca süredir bölücü bir örgütün güdümündek­i parti ile el altından işbirliği yapıyordu. Bu işbirliğin­den rahatsızlı­k duyup saklıyorla­rdı. Özgür Efendi bölücü örgütün aparatlığı­na devam eden DEM ile bütünleşmi­ş durumdadır. Bu işbirliği ile her iki parti de kendi ayaklarına utanç prangası

vurmaktadı­r.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye