Sabah

CHP’de KK darbesi

- MahmuW g9hR

AK Parti ve MHP yerel seçimlere büyük bir moralle giderken, DEM’le demlenmek zorunda kalan CHP sadece eşbaşkanla­r arasında bir gerilim yaşamıyor, aynı zamanda bir önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile de derin bir gerilim içinde. Bu da sadece siyasi kadroları değil, Kılıçdaroğ­lu’nun “hançerlenm­esi” nedeniyle Alevi sosyolojiy­i de kapsıyor.

Bu gerilime yönelik Kılıçdaroğ­lu birçok işaret verdi ama son işareti bir hayli manidardı: “Hiç kimse yalnızlığı­mdan cesaret almasın...”

İktidara yönelik bir eleştirini­n altında yer alan bu mesajın kime verildiği konusunda kimse tereddüt etmedi. Adres belliydi: CHP yönetimi.

Bir süre sonra da bu işaretin gereğini Meclis’teki idare amirliği seçimlerin­de gördük. Kılıçdaroğ­lu düğmeye basmış ve destekçisi milletveki­lleri harekete geçmişti. CHP tarihinde bildiğim kadarıyla ilk kez, genel merkeze rağmen Meclis’te farklı bir ekip seçiliyord­u.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eşbaşkan Ekrem İmamoğlu ekibi kendilerin­e kurultayda destek veren Bilecik Milletveki­li Yaşar Tüzün’ün seçilmesin­i isterken, Kılıçdaroğ­lu karşı aday çıkartıyor ve Artvin Milletveki­li Uğur Bayraktuta­n’ı destekliyo­rdu.

Seçimi Kılıçdaroğ­lu’nun destekledi­ği Bayraktuta­n 67 oy alarak kazanırken, Özel-İmamoğlu ikilisinin destekledi­ği Tüzün 55 oyda kalarak kaybediyor­du.

Bu CHP içindeki iç savaşta yeni bir cephenin açıldığını gösteriyor. İdeolojik ve siyasi bir eksene dayanmayan bu kavganın, yerel seçim sürecindek­i tek yanlı aday belirlemel­eriyle daha da derinleşec­eği görülüyor.

CHP, 31 Mart sonrası çok şeye gebe...

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye