Sabah

MİT, MOSSAD’I BÖYLE AVLADI

MOSSAD’la ilgili iz takibi 3 yıl önce yakalanan bir başka casusun ifadeleriy­le başladı. Casuslara yatan paraların 3 ödeme yöntemi ile 7 ülkeye yapıldığı belirlendi. MASAK’la yürütülen ortak çalışma ile MOSSAD’ın Türkiye’de para gönderdiği ağ deşifre oldu

- MXVWDID 6DLW g=KA1 MELİH ALTI1OK

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), İsrail gizli servisi MOSSAD’a çalışan Türkiye’deki 46 kişilik casusluk şebekesini­n deşifre ettiği operasyonu­n yeni ayrıntılar­ı ortaya çıktı.

■ SABAH’ın edindiği bilgiye göre, süreç 3 yıl önce yakalanan İsrail casusu Muhammed Salhab’ın ifadeleri sonrası başladı. 2021 yılında Konya’da Tıp eğitimi gördüğü sırada MOSSAD ajanlarınd­an yurt dışında özel casusluk eğitimi alan ve tutuklanan Salhab’a gönderilen para trafği merçek altına alındı.

Onunla birlikte 46 kişilik casusluk şebekesini­n çoğunun hesapların­a Western Union, Havala, Moneygram aracılığıy­la Çin, İspanya, Kenya, Fransa, Romanya, Makedonya, Birleşik

Arap

Emirlikler­i gibi ülkelerden ödemeler gerçekleşt­irdiğini saptadı.

■ Diğer taraftan MOSSAD’ın ajan temin etmede kullandığı sosyal ağlar da adım adım izlendi. MOSSAD’la çalışacak kişilere Facebook ve Speaky isimli online karşılıklı mesajlaşma imkanı sağlayan yabancı dil öğrenme programı gibi sosyal mecralarda, iş ilanları üzerinden ulaşıldığı belirlendi.

■ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerini­n 2 Ocak’ta gerçekleşt­irdiği son operasyond­a bu ağ üzerinden oluşturula­n 46 kişilik MOSSAD casusluk şebekesi yakalanmış­tı.

Hafta sonu nun gün deminden ilki Merkez Bankası Başkanı ile ilgili bir kurum çalışanını­n ortaya attığı mobing iddialarıy­dı.

ABD temasları nı sürdüren Erkan cephesinde­n iddiaların komplo olduğuna dair yalanlama geldi.

Diğer mevzu ise Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaymakamın cuma namazı için gittiği camide, “şehitlerle ilgili dua okumadığı için imamı mikrofonla darbettiği” iddialarıy­dı.

Kaymakam iddiaları yalanladı. İmamı yalnızca uyardığını darp etmediğini söy ledi.

Yani her iki olayla da ilgili tarafların açıklamala­rından başka bir şey bilmiyo ruz.

Ne var ki şuncacık bilgiye rağmen kamuoyu, medya yine karpuz gibi ortadan ikiye ayrılı verdi.

Herkes ken dinden çok emin. Kaymakamcı­lar bir tarafta, imamcı lar, sendikacıl­ar öte tarafta.

Sosyal medya mahkemesin­de hükümler veriliyor, defterler dürülüyor?

İşimiz bu, gündem. Ben de gireyim içine diyorum ama bir bakıyorum at izi it izne karışmış.

FETÖ’cüsü “laiklik elden gidiyor” diye tartışmaya dahil olmuş, PKK’lısı Türkiye milliyetçi­lerine “doğru yolu” gösteriyor.

Dört bir yanımızda savaşlar, yıkımlar, suikastler yaşanırken, aklını başına alan uluslar daha kötüsü için hazırlıkla­rını sür dürürken belli ki birileri bizi fena oyalı yor.

 ?? ?? 6A%AH
6A%AH
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye