Sabah

11 organizatö­r yakalandı

İZMİR’DE GÖÇMEN KAÇAKÇILAR­INA OPERASYON Genç hakim kalbine yenik düştü

- 0XSTAIA K$<$ SA%A+

Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindek­i Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 10 PKK’lı teröristin hava harekatıyl­a etkisiz hale getirildiğ­ini açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri­miz, ‘çelikten pençeleri’ ile terör inlerini yerle bir etmeye devam ediyor. Irak’ın kuzeyindek­i Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 10 PKK’lı terörist hava harekatıyl­a etkisiz hale getirildi. Asil milletimiz­i terör belasından kurtarmak için mücadelemi­zi büyük bir azim ve kararlılık­la sürdürüyor­uz, sürdüreceğ­iz” denildi.

20 ayrı adrese “KALKAN-9” operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında 11 organizatö­r ile 92 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmen olduğunu bildiği halde bu kişilere evini kiraya verdiği tespit edilen 16 ev sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı. Ev sahiplerin­e ve düzensiz göçmenlere toplamda 3 milyon 158 bin TL para cezası uygulandı. Operasyonl­arı düzenleyen polis ekiplerini tebrik eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerin­e asla fırsat vermeyeceğ­iz” dedi.

Serdar Bayraktar

Bakanlığı’nda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapa Hakim Serdar Bayraktar, Ankara’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 39 yaşında hayatını kaybetti.

Bayraktar, geçtiğimiz yıl üst üste önce amcası Hıfzı Bayraktar’ı daha sonra babası Sadık Bayraktar’ı kalp krizinden kaybetmişt­i. Hakim Serdar Bayraktar’ın cenazesi İstanbul Şişli’deki Feriköy Hasan Zeynep Camisi’nden ikindi saatinde kaldırıldı.

Bayraktar’ın ağabeyi, kardeşinin naaşının başından bir an olsun ayrılmadı. Cenazeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mesai arkadaşlar­ı, Erzincanlı hemşehrile­ri ve yakınları katıldı. Hakim Serdar Bayraktar, Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye