Sabah

CHP’de fırtına öncesi sessizlik

-

AK Parti ve MHP başta büyükşehir­ler olmak üzere adaylarını büyük oranda belirledi. Ancak CHP ve İyi Parti’de hala merakla beklenen büyükşehir adayları var. CHP İzmir ve Antalya’nın büyükşehir, İstanbul, Ankara ve

İzmir’in ise “kupon” ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek­te zorlanıyor.

Sadece parti içinde eşbaşkanla­r ve Kılıçdaroğ­lu ekibi arasında bir çekişme yaşanmıyor daha kritik olanı DEM’le yapılan pazarlıkla­r... DEM’le ilan edilen “açık ve şeffaf” görüşme DEM’in pazarlık gücünü öyle arttırdı ki İstanbul Esenyurt’u vermek bile artık onları kesmeyebil­ir.

Bu yüzden CHP’de “fırtına öncesi derin bir sessizlik” var. Ertelemele­r de fırtınayı durdurmaya yetmeyecek görünüyor.

ÝIyi Parti mucize peşinde

Benzer olmasa da İyi Parti’de de adaylık süreci sancılı geçiyor. Doğal tabi, Meral Akşener ve arkadaşlar­ı sonunda doğru yolu bulsalar da kurdukları partiyi CHP’ye eklemlemen­in ağır bedeliyle karşı karşıyalar. Hala İstanbul ve Ankara büyükşehir adaylarını açıklayama­dı. Ankara’da teklif götürülen Servet Avcı kabul etmeyince gözler Kürşat Zorlu’ya çevrildi. Kabul eder mi bilmiyorum ama işi hiç kolay değil, karşısında aynı siyasi gelenekten gelen Turgut Altınok ve Mansur Yavaş var. Oyların nasıl dağılacağı meçhul.

İstanbul’da da durum pek parlak değil ki hala bir isim açıklanmad­ı. Kulislerde İyi Parti adayı olarak tek isim geçiyor; Buğra Kavuncu... Onun işi de zor. Karşısında daha önce “Fatih” ilan ettikleri ve parti tabanıyla farklı ilişkiler kuran İmamoğlu ve Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmut­oğlu var.

Her iki ilde de İyi Parti’nin kendi oyunu korumak bir yana beklenenin üzerinde oy almasına mucize gözüyle bakılıyor. Bu riske kim girecek göreceğiz. Ama şunu da söyleyelim; Bu riske girip beklentini­n üzerinde oy alan siyasi aktörü de kimse tutamaz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye