Sabah

Alper Gezeravcı ve muhalefet!

-

+E5 yatırıma, her projeye karşı çıkan darbeci sol ve CHP zihniyeti yine çıldırdı. Ne diyecekler­ini şaşırdılar. Gezeravcı’nın şu sözlerine bile karşı çıkan oldu.

“Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk’ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata’mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyet­imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedi­r”

Bu artık CHP ve CHP’nin ikizi marjinal solun zıvanadan çıktığının resmiydi. Düne kadar Türkiye düşmanlığı yapan dünya basını bile bunlar kadar insafsız değildi. Bunların “yerli ve milli” solla da bir ilgileri yok. Atilla İlhan’ın deyimiyle bunlar “Batıcı” zihniyetin içimizdeki uzantıları. Siyasetçis­inden aydınına 1950 sonrası ne yapıldıysa bu zihniyet karşı çıktı.

Şimdi ne diyorlar? “Uzayda ne işimiz var, neden uzaya çıkmak için 55 milyon dolar harcıyoruz?” gibi akla ziyan sorular soruyor.

Dünden bugüne karşı çıktıkları şeylere bakın. Biz hatırlatma­ktan yorulduk onlar söylemekte­n yorulmadı. İşte birkaç örnek:

Cumhuriyet gazetesini­n sahibi Nadir Nadi: “Bu köprü sağcıların köprü südür, kel başa şimşir tarak.”

Ekonomi hocası Prof.

Dr. Gülten Kazgan: “Köprü yapacağımı­za birkaç araba vapuru daha inşa edelim. Üretken olmayan yatırımlar Türk ekonomisi için büyük bir sarsıntı teş kil edecektir.”

Yavuz Donat ağabey sık sık Keban Barajı örneğini veriyor ve 12 Mart muhtırasın­ın CHP’li Başbakanı Nihat Erim hükümetini­n Enerji Bakanın şu sözlerini hatırlatıy­or:

“Türkiye’nin bu kadar elektrik enerjisine ihtiyacı hiç yok... Enerjiyi toprağa mı vereceğiz?”

Bakan böyle deyince Almanya’nın ünlü Der Spiegel dergisi de boş durmuyor:

“Keban barajı, Türklerin onursal fiyasko su...”

Bu ortaklık yıllardır hiç değişmedi. Türkiye ne zaman siyasi veya ekonomik bir hamle yapsa karşısında Batı’yla içimizdeki Batıcıları gördü. Mantık hep aynı,

Fatih Sultan Mehmet köprüsü’nden, Marmaray’a, İstanbul Havaalanı’ndan Hızlı Tren’e, İHA-SİHA’dan uzay projelerin­e hatta Çin’e giden trene kadar hepsine karşı çıktılar.

Sonunda “Hani nerede TOGG” diyen CHP genel başkanı bile çıktı.

Böyle bir zihniyet bıra kın Türkiye’de iktidar olmayı muhalefet olmayı bile hak etmiyor.

Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye