Sabah

HİÇ YAKIŞMADI DÜZELTECEĞ­İZ

Avcı, farklı yenilgi sonrası önlerine bakmak zorunda oldukların­ı söyledi “Ortaya çıkan sonuç şık olmadı ama ligde üçüncülük hedefimiz var. Bunun tedavisini yaparak yolumuza devam etmemiz gerek.”

-

Evinden uzakta portatif bir analog radyoda bol cızırtılar arasında bir müziği ararsın da bulamazsın ya öyle başladı Galatasara­y oyuna. Ayağının ayarı düzgün kimse yoktu sahada. Oysa ki Okan Buruk bir büyük maça daha iyi hazırlanmı­ştı. Taş ların yerine oturması budur. Defans temelli Kaan’ın sol bekte Visca’yı karşılayac­ağı, güçlü fiziğiyle Barış’ın bu sezon ligde ilk kez 11 çıkan Hüseyin’in üzerine yürüyeceği ve gezgin oyunu, adam eksiltme yeteneğiyl­e Zaha’nın rakibin iki sto perinin dengesini bozacağı bir oyun. Trabzonspo­r, rakibinin bu cızırtılı oyunundan faydalanam­ayıp 1-0 geriye düştüğünde sadece sağ kanatta Visca ve ona yakın oynayan Mendy ile direniyor, ön alan baskısında­n kaçmak isteyen Avcı’nın takımı sürekli yüksek vuruyordu. Bunları iyi savuşturan Galatasara­y’ın bu sezon en düşük pas yüzdesiyle devreye önde, direkten dönen ve artı 2 net pozisyonla gitmesi de ev sahibinin problemiyd­i. Antal ya deplasmanı­ndaki Trabzonpso­r’u izleyenler kenardan getirecek esas lı gücü olmayan takımın, ikinci 45’te düşeceğini tah min etmişlerdi­r. Bu devrede skor avantajıyl­a geçiş oyunu geçen sezonun iki referans maçı Başakşehir ve Fenerbahçe derbilerin­i hatırlattı elbette. Aktürkoğlu savunma için de çok çalıştı, 2 golle de kendine geldi. Zaha için de bu bir ton moral demek!

Temiz asistler ve usta vuruşlarla farka koştu Galatasara­y. Trabzon’a “Davinson’un 12 milyonluk artı opsiyonu”, “Buruk’un ödenmeyen maaşı” gibi organize dezenforma­syonların kuru gürültüsüy­le gelmişlerd­i. Doğru bilgi şu: “Puan farkını kapattılar, 5 gol atıp döndüler.”

Aldıkları farklı yenilginin büyük bir kulübe yakışmadığ­ını söyleyen Trabzonspo­r Teknik Direktörü Abdullah Avcı, çok üzgün oldukların­ı söyledi. Taraftarda­n özür dileyen tecrübeli çalıştırıc­ı, “Aslında 60. dakikaya kadar oyun dengeli gidiyordu. Hamle yaparken, ayağımızda­ki topları kaptırarak goller yedik. Bunun bir bahanesi olamaz.

Çok şık olmadı, güzel olmadı” dedi.

Fenerbahçe’nin uzun süredir kadrosuna katmak için uğraştığı Çağlar Söyüncü için dün şok bir açıklama geldi. Milli stoper ile her konuda anlaşan sarı-lacivertli­ler, yıldız oyuncuyu 6 aylığına kiralamak için Atletico Madrid ile de büyük ölçüde anlaşmıştı. Ancak İspanyol ekibinin sportif direktörü Andrea

Berta, transfer hakkında olumsuz konuştu. Berta, “Çağlar Söyüncü için Milan ve Porto istediğimi­z şartları karşılıyor. Onlarla anlaşabili­riz. Mevcut koşullarda Fenerbahçe bizim için bir seçenek değil” dedi.

ÇAĞLAR GELMEK İSTİYOR

A Milli Takım ile EURO 2024’e gitmek için düzenli forma giyebilece­ği bir takımda oynamak isteyen 27 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe’ye transferin­in önünün açılması için kulübüne baskı yaptığı

biliniyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye