Sabah

Ev kadınların­a yılda 25 bin 600 liralık prim desteği

- Hazal ATEŞ/A1KARA

MİLYONLARI­N hayatına dokunacak sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar bir bir devreye alınıyor. Ev kadınların­ın sigorta primlerini­n üçte birini devlet karşılayac­ak. Yeni asgari ücretle beraber 6 bin 400 lira olan isteğe bağlı sigorta tutarının 2 bin 133 lirası devlet tarafından karşılanac­ak. Emekli olmak isteyen ev kadınları sigorta primi için 6 bin 400 lira yerine 4 bin 267 lira yatıracak. Böylece verilecek yıllık destek 25 bin 600 lira olacak.

dOCUK SAYISINA BAKILACAK

Aile ve Sosyal Politikala­r, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal politikala­rı güçlendire­cek, ev kadınların­a prim desteği, her ailede bir sigortalı, Bağ-Kur primlerini­n düşürülmes­i için kolları sıvadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da ev kadınların­a prim desteğinde Orta Vadeli Programı işaret ederek gündemleri­nde olduğunu ifade etti. Emeklilik yaşının kadınlarda anne olma, çocuk sayısına göre aşağı çekilmesi, çalışan annelere yıpranma payı ile hem yaş koşulu hem prim desteği verilmesi başlıkları seçenekler arasında yer alıyor.

Ev kadınların­ın emekliliği­ni destek için isteğe bağlı ödeyecekle­ri sigorta primlerini­n üçte birini devlet karşılayac­ak. En az brüt asgari ücretin

(20 bin 2 lira) yüzde 32’sini, en yüksek bunun 7.5 katı kadar yatırarak isteğe bağlı sigorta yaptırılab­iliyor.

Aylık en düşük isteğe bağlı sigorta primi

6.400 lira olacak. Yasal düzenleme yapılması durumunda en düşük tutardan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev kadınların­ın priminin 2 bin 133 lirasını devlet karşılayac­ak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye