Sabah

Cesetler, batan mülteci teknesinde­n

- Erdoğan ÖZTÜRK-Mikail ZEYBEK / 6ABA+

Antalya’da dün 2 ceset daha karaya vurdu. Ceset sayısı 8’e ulaşırken, Muğla’da da bir ceset karaya vurdu. Cesetlerde­n birinin, 18 gün önce kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’a ait olduğu kesinleşti. Merve ile babasının DNA’sı eşleşti. Acı haberle yıkılan baba Osman Elmas, “Malesef ciğerparem hakkın rahmetine kavuştu” diyerek gözyaşı döktü. Diğer 7 cesedin ise Lübnan Suriye arasında 90 kişiyle birlikte kaybolan bir teknedeki mülteciler­e ait olduğu tahmin ediliyor.

Antalya’da ilk olarak 17 Ocak’ta Manavgat ilçesinde başı ve bir kolu olmayan bir ceset, bölgedeki 5 yıldızlı bir otelin çalışanlar­ı tarafından sahilde bulundu. 18 Ocak’ta ise Alanya

ilçesinde sahilde 9-10 yaşlarında­ki bir kıza ait olduğu değerlendi­rilen belden yukarısı olmayan ceset bulundu. 20 Ocak’ta yine Manavgat Taşağıl Sahili’nde çürümeye yüz tutmuş 2 erkek, Serik’te ise bir genç kız cesedi bulundu. Önceki gün de Aksu ilçesi sahilinde bir erkek cesedi balıkçılar tarafından bulundu. Son olarak dün ise Serik ilçesinde bir otelin sahilinde, 500 metre aralıklarl­a 2 ceset bulundu. Böylece son 6 günde Antalya sahillerin­de bulunan ceset sayısı 8’e yükseldi.

TEKNE BATTI

Antalya Valiliği, Lübnan’ın Ankara Büyükelçil­iği tarafından 11 Aralık 2023’te yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinde­n Kıbrıs’a doğru hareket ettiğini, saatler sonra ise kaybolduğu bilgisini verdiğini vurguladı. Son bir haftalık meteoroloj­ik kayıtlar incelendiğ­inde, hâkim rüzgârın güney ve dalganın güneydoğu yönünden geldiği tespit edildiğini de belirten valilik, “Muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürükleneb­ileceği ihtimali değerlendi­rilmektedi­r” dedi.

 ?? ?? Serik’te bulunan cesedin 18 gün önce
kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’a ait olduğu kesinleşti. Babasın dan alınan DNA örneği Merve’nin cese
dinden alınan örneklerle eşleşti.
Serik’te bulunan cesedin 18 gün önce kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’a ait olduğu kesinleşti. Babasın dan alınan DNA örneği Merve’nin cese dinden alınan örneklerle eşleşti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye