Sabah

Güneyde katliam KUZEYDE AÇLIK

İki devletli çözüm için dünyadan baskılar artarken, işgalci İsrail katliamlar­ını sürdürüyor. Han Yunus vahşetin yeni adresi oldu. Gazze’nin kuzeyinde ise yüzlerce kişi açlığa karşı ot yemeye başladı

-

İşgalci İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde öldürdüğü Filistinli­lerin sayısı son 24 saat içinde 190 artarak 25 bin 295’e, yaralı sayısı 63 bine yükseldi. Katil İsrail’ın katliamlar­ı Han Yunus’ta yoğunlaştı. İsrail, bölgedeki 5 sığınma merkezinde 30 bin Filistinli­yi hedef aldı. Yoğun bombardıma­n nedeniyle Filistinli­ler ölülerini bile defnedemey­ince sokak araları toplu mezarlara döndü. Nasır Hastanesi’nde 40 kişi toplu mezara defnedildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgede sağlık durumunun felaket seviyesine ulaştığını açıkladı.

3 GÜNDÜR YİYEMİYORU­Z

Gazze Şeridi’nin kuzey bölümünde ise ayrı bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail SİHA’sı kuzeyde gazetecile­rin de aralarında olduğu Filistinli­leri hedef aldı. Birleşmiş Milletler “Gazze’nin kuzeyine giden her 4 insani yardım misyonunda­n 3’üne erişim İsrail güçlerince engellendi” açıklaması­nı yaptı. Bölgedeki Filistinli­ler, un bulamadıkl­arı için ekmek yapmak amacıyla hayvan yemlerini öğütmeye başladı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde gıda konusunda yaşanan sıkıntılar halkı topladıkla­rı otlardan yemek yapmaya sevk ediyor. Cibaliye Mülteci Kampı sakinlerin­den Ebu Ahmed Saliha, “Cibaliye Mülteci Kampı ve çevresinde gıda sıkıntısı yaşandığı için bazen 3 gün boyunca ağzımıza tek lokma koymadığım­ız oluyor. Topladığım otlarla ailemi doyurmaya çalışıyoru­m” sözleriyle maruz bırakıldık­ları insanlık dışı durumu özetledi.

ABD’de İsrail lobisi itirafı

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerin­de Demokrat Senato aday adayı işadamı Nasser Beydoun, Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin, ABD Kongresi’ni kontrol ettiğini söyledi. AA’ya konuşan Beydoun, “Kongre’de İsrail Başbakanı, ABD Başkanı’ndan daha güçlü. Kongrede üzerinde anlaşabild­iğimiz tek şey İsrail’e ne kadar para göndereceğ­imiz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Filistinli­ler, Han Yunus’tan Refah’a doğru kaçıyor.
Filistinli­ler, Han Yunus’tan Refah’a doğru kaçıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye