Sabah

KARTAL GÖREVİNİ YAPTI YILDIZLAR BECERİKSİZ!

- İSMAIL KARTAL, OYUNCU DEğIşIKLIK­LERINDE BAZEN AYARı KAçıRıYOR.

BÜLENT TIMURLENK

Kimse Samsun maçında ceza alanında F.Bahçe’nin 41 kez topla buluştuğun­a bakmıyor. 2. gol olmadıysa, oyuncuları­n beceriksiz­liğinden. Yani ‘yıldız’ denilenler görevini yapamamış.

■ İsmail Kartal, sonuç iyi olunca kahraman, sonuç kötü olunca hedef tahtasında. Bu yaman bir çelişki mi yoksa Fenerbahçe’yi bu yarışta yıldızları mı taşıyor?

■ LEVENT TÜZEMEN: F.Bahçe’nin çok alternatif­li, kaliteli oyunculard­an oluşan bir kadrosu var. İsmail hoca üzerinde Szymanski, Tadic, Dzeko ve İrfan Can müthiş bir baskı yaratıyor. Kayseri’ye ligde 3, kupada Adanaspor’a 4 gol atan Batshuayi, nedense bir sonraki maça ilk 11’de başlamıyor. İstanbulsp­or’a 4 gol atan Cengiz Ünder, Konyaspor maçına kulübede başladı. İsmail Hoca, bu adaleti gönlünce dağıtamadı­ğı için sıkıntı yaşıyor.

■ BÜLENT TİMURLENK: İsmail Kartal’ın tabiri caizse elinin ayarı yok. Trabzon devreyi 1-0 önde kapattığın­da oyuncu değiştirme­miş, ikinci yarının başında 2-0 olduğunda bile reaksiyon göstermemi­şti. Önceki gün tam tersini yaptı. Ancak bir takımın skor gücünü çeken üç adamı birden kenara alıp o soğuk havada kenardan gelenlerin oyunun ateşini harlamasın­ı beklemek, Kartal’ın telaşının eseri.

Kadıköy’de

taraftarı önünde her maçta adeta teknik adamlık için diploma sınavı verir havasında.

■ ÖMER ÜRÜNDÜL: Ben tüm F.Bahçe için hep aynı eleştiriyi yapıyorum; “Yeterli kondisyon idmanı yapılmadığ­ı için yıldızlard­a fiziki düşüş var” diyorum. Artık yürüyerek oynamaya başlayan Tadic’e, bir de fiziksel olarak iyice düşüş yaşayan Dzeko eklendi. Fred ve Szymanski de yarım düşüşteler. Son iki maça bakalım, Fenerbahçe iki gol atıyor, ikisini atan da İrfan Can. İsmail Kartal, Antep’te İsmail’i çıkarıp çift santrfora dönerek yanlış yapmıştı. Rakip cezayı kesemedi. Ama “İsmail Kartal çok doğru değişiklik yaptı” dediler. Bu sefer maç 1-1 bitince tek sorumlu İsmail Kartal oldu. Fred sakatlandı­ğında yaşanan puan kayıpları, Fred’in yokluğuna bağlandı. Halbuki güçlü bir takım, bir futbolcuya endeksli olmaz. Son iki maça baktığımız­da da ikisinde de Fred oynadı, biri kıl payı kazanıldı, diğeri berabere.

■ GÜRCAN BİLGİÇ: İsmail Kartal bir makine yaptı. Sıkıntı taraftarda. “Hamle yapmadı” diyen var, 3 forveti birden değiştirmi­ş. “Yanlış hamle yaptı” diyen de var. Kimse ceza alanı içinde F.Bahçe’nin 41 kez topla buluştuğun­a bakmıyor. 2. gol olmadıysa, oyuncuları­n beceriksiz­liğinden. Yani; hoca görevini yapmış, ‘yıldız’ denilenler yapama

mış.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye