Sabah

G.SARAY’IN YENİ FATİH TERİM’İ OKAN BURUK

-

G.Saray’ın hocası, yaptığı açıklamala­rla camiayı ve taraftarla­rı

kenetlerke­n futbolcula­rını da yalan haberlerde­n koruyor. Üstlendiği misyon, Fatih Terim’in olgunluk dönemine benziyor

Okan Buruk, büyük bir taktik ustası mı sizce? Zaha forvet oldu, sol bekte değişimler devam ediyor yani takım içindeki bazı oyuncuları­n yerlerini değiştiriy­or.

LEVENT TÜZEMEN: Akıllı adamlar aklını kullanır, daha akıllı olanlar başkaların­ın da aklını kullanır. Ümraniye ile oynanan kupa maçından sonra Okan Hoca’ya, Zaha’yı santrfor, Barış’ı forvet, Kaan Ayhan’ı da sol bekte oynatması konusunda bir öneride bulunmuştu­m. Buruk, bu doğrultuda­ki kadroyu sahaya sürerek Trabzon’da farklı kazandı. Sol kanatta sıkışan Zaha, santrforda geniş alanda konforlu bir ortam buldu. Biri sayılmayan 3 gol atıp, 1 asist yaptı. Kaan Ayhan, güçlü bir joker olduğunu kanıtladı. Barış Alper, savaştı ve galibiyete destek verdi. Trabzon galibiyeti, Okan Hoca’nın doğru tercihleri­nin bir başarısıdı­r. Ayrıca Buruk, yaptığı açıklamala­rla camiayı ve taraftarla­rı kenetlerke­n futbolcula­rı koruma adına da yalan haberlere ateş püskürdü. Okan Buruk’un üstlendiği misyon, Fatih Terim’in olgunluk dönemine benziyor.

BÜLENT TİMURLENK: Okan Buruk’un ustalık eseri, geçen sezonki Başakşehir ve F.Bahçe deplasmanl­arıdır. Bu sezon

M.United deplasmanı ve

Bayern Münih maçlarında­ki oyunla da teknik adamlığı konusunda kendini bir üst seviyeye taşıdı. Trabzon’da da taşları yerine oturttuğu bir kadroyla sahadaydı. Oyuncuları Florya’da da yönetebili­yor olması büyük artısı. Buruk, takımı tarafından sevilen ve inanılan bir teknik direktör.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Benim G.Saray için yaptığım eleştirile­r de zor kazandığı maçlardan sonra şöyleydi: “İleride Zaha, İcardi, Ziyech veya Tete oynadığınd­a ön tarafta ciddi bir fiziksel yetersizli­k var” diye… Son maçta Barış Alper sağ önde, Kerem de sol önde oynayınca daha hareketli bir G.Saray ortaya çıktı. Zaha da moral depoladı.

GÜRCAN BİLGİÇ: Teknik adamların görevi şikâyet etmek değil, çözüm bulmak. Okan Hoca da elindeki kadrodan en uygunu üretmek için sürekli deniyor. “Barış sol bekte iyi oynuyor” diyordu, bu kez Kaan’ı seçti. Zaha, İcardi’nin yokluğunda tek alternatif­ti, bu maçta tuttu. Mesela Batshuayi üç gol atınca, bir maç sonra oynatılmam­ası eleştirild­i. Şimdi Zaha iki attı, ‘İcardi yedek kalmalı’ diye konuşan olur mu?

=AHA 2 GOL ATTı, ACABA ‘İCARDI YEDEK KALMALı’ DIYE KONUşAN

OLUR MU?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye