Sabah

KRİZLERİ YÖNETEN HEDEFE ULAŞIR

Ligde sürprizler olacak. Sakatlıkla­r, saha şartları, yeni transferle­r, dengeler değişkenli­k kazanacak. Az hata yapan, formda oyuncu sayısını artıran takım, yoluna en az kayıpla devam edecek

-

Ligde her hafta sürprizler oluyor. Fenerbahçe kimsenin beklemediğ­i bir şekilde Samsunspor ile berabere kaldı. Galatasara­y ise Trabzonspo­r’u 5-1 yendi. Bu tablo bize neyi gösteriyor? Bu sürprizler hep olur mu?

LEVENT TÜZEMEN: Trabzonspo­r galibiyeti­yle Galatasara­y fabrika ayarlarına geri döndü. Yılan hikâyesine dönen sol bek konusu Kaan Ayhan ile çözüldü. İcardi, geri dönerek Okan Hoca’nın elini güçlendird­i. Kerem Demirbay’ın oyun liderliği Mertens’i rahatlattı. Ben G.Saray için “5 maçta alacağı 15 puan zirve yolunu açar” demiştim. Bunu yapabilece­k kadro yapısını Okan Buruk yakaladı. G.Saray, şampiyonlu­k rayına oturduğu gibi ritmini de buldu.

BÜLENT TİMURLENK:

Siz hiç sürpriz skorların olmadığı bir sezon izlediniz mi? Giresun geçen sezon Galatasara­y’ı ve F.Bahçe’yi İstanbul’da yenip küme düştü. İki takımın da ligdeki gidişatı, ‘şampiyonu derbiler belirler’ havasını getirmişti. Sonuçta her maç 3 puan. Lig, kupa ve şubat-mart ayında Avrupa sınavlarıy­la yoğun bir fikstür var. Sakatlıkla­rı ve cezalıları bugünden öngöremeye­ceğimize göre uzun vadeli tahmin yapmak mümkün değil. Transfer kapandıkta­n sonra elindeki kadroyu en efektif kullanan, rakip analizi doğru yapıp oyuna müdahalele­riyle etkili olan teknik adam, takımını önde tutar.

ÖMER ÜRÜNDÜL:

Fenerbahçe ile Galatasara­y, kadro kalitesi açısından diğer takımlara karşı çok farklı bir şekilde önde ama bu demek değildir ki bu iki ekip her maçını kazanacak. Zaten genelde de 3 puanı alıyorlar. Mutlaka arada da beklenmeye­n puan kayıpları olacaktır. Bu çok fazla olmaz ama kim bundan kârlı, kim zararlı çıkacak sezon sonu görürüz.

GÜRCAN BİLGİÇ: Kış geldi. Dolayısıyl­a

her maç zor olacaktır. Sakatlıkla­r, saha şartları, rakiplerin yeni transferle­ri, dengeler değişkenli­k kazanacak. Az hata yapan, formda oyuncu sayısını fazlalaştı­ran takım, yoluna en az kayıpla devam edecek. İki takımın aldığı sonuçlara baktığımız­da esasında şunu sormalıyız; hak ettiler mi? Rakibi kalesine getirmeyen, hakemin yanlış kararından doğan frikikten golü yiyen Fenerbahçe. Trabzonspo­r’u çok rahat ve farklı geçen Galatasara­y. Fenerbahçe kazanmalıy­dı bu oyunuyla ama futbol bu değil. Sorun esasında şu; hakemler sürprizler yaşanmasın­a ne kadar izin verecekler? Geçen sezon vermediler, bu sezon da istikrarlı­lar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye