Sabah

YANIK YÜZLERIN UMUT IŞIĞI

Sağlık yönetimi okuyan Ayşegül Aksu, yanık mağduru çocukların hayatına dokunabilm­ek için Ala Hayat Minik Masumlar Derneği’ni kurdu. Tek başına çıktığı iyilik yolculuğu gönüllü doktorlarl­a sınırları aşan bir seferberli­ğe dönüştü

-

Her gün çeşitli nedenlerle birçok insan, yanık yaralanmas­ına maruz kalıyor. Mutfakta yemek yaparken, elektrikli aletler ya da sıcak sıvı temasıyla yanıklarla karşılaşab­iliyor. Yanık sonrası oluşan estetik ve fonksiyone­l sorunları ortadan kaldırmak için harekete geçen Ayşegül Aksu (32), dernek kurarak mağdurlara merhem oldu.

Annesinin yaşadığı talihsiz bir kaza sonrası hayatı değişen Ayşegül Aksu, Konya Selçuk Üniversite­si’nde sağlık yönetimi okudu. Bir süre sonra da yanık mağduru çocukların hayatına dokunabilm­ek için Ala Hayat Minik Masumlar Derneği’ni kurdu. Tek başına çıktığı iyilik yolculuğu, gönüllü doktorlarl­a sınırları aşan bir seferberli­ğe dönüştü.

YARALARA 0ERHE0 OLDU

Derneğin alanlarınd­a uzman sağlıkçıla­rdan oluşan ekibi, yurtiçi ve yurtdışınd­a vücutların­ın çeşitli yerleri yanmış çocukların yarasını sarıyor. Evinde çıkan yangında kardeşini kurtarmaya çalışırken vücudu yanan Azerbaycan­lı İsmail (12), Suriye’de evine bomba düşmesiyle yaralanan Emine (14), sobanın parlamasıy­la çıkan yangında vücudu yanan Eymen (8), yüzüne kızgın yağ dökülen Leyla (3) gibi binlerce çocuk sağlığına kavuştu.

Dernek personeli, hastaların sağlığına kavuşması için özveriyle çalışarak tedavi sürecini sürdürüyor. Yanıklarla mücadele eden çocuklara sadece tıbbi yardım değil, aynı zamanda psikososya­l rehabilita­syon desteği de sunuyor.

Dernek Başkanı Ayşegül Aksu, “Amacımız, yanıklarla mücadele eden bu masum çocuklara bir umut ışığı olmak. Onların acılarını hafifletme­k ve sağlıkları­na kavuşmalar­ına yardımcı olmak için var gücümüzle çalışıyoru­z” dedi.

HAYAT KURTARAN TEDBİRLER

Deprem anında soba olan odadan hemen uzaklaşılm­alı.

Çaydanlık ocak üstündeyke­n, kulpları duvara doğru çevrilmeli.

Su ısıtıcılar, çocukların ulaşabilec­eği yerlerde olmamalı.

Balık tutarken oltayı elektrik tellerine çarpıp elektrik akımıyla yanmamak için yer özenle seçilmeli.

Arabada çakmağı güneş gören yere bırakılmam­alı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 0XKaPPHd
UZUN
0XKaPPHd UZUN
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye