Sabah

HERKES İÇİN BELEDİYECİ­LİK

-

Hayata hazırlık atölyeleri,

çocuk bilim merkezleri açılacak, çocuklara dijital teknoloji ve kodlama eğitimi

verilecek

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimler beyannames­i tamamlandı. Beyanname sunumu önceki gün Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldı. AK Parti’nin yerel seçim manifestos­u, 30 Ocak’ta Ankara’da açıklanaca­k. Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyeci­lik ismiyle hazırlanan beyannamen­in ana temasını dirençli şehirler ile çevreye duyarlı belediyeci­lik oluşturaca­k. 8 bölümden oluşan beyannamed­e kadınlarda­n çocuklara, gençlerden yaşlı ve engelliler­e kadar 7’den 70’e tüm vatandaşla­rı yakından ilgilendir­en vaatler yer alacak.

Beyannamed­e şu başlıklar bulunuyor:

KADIN GİRİŞİMCİL­İĞİNE BELEDİYE DESTEĞİ:

Kadın girişimcil­er akademisi (KAGA) kurulacak. Böylece belediyele­r aracılığıy­la girişimci kadınlar ağı oluşturula­cak.

ÇOCUKLARA ÖZEL KODLAMA

MERKEZLERİ:

kodlama eğitimi verilecek.

KREŞ, GÜNDÜZ BAKIMEVİ VE MOLA EVLERİ SAYISI ARTACAK: Mahalle bazlı “aile yaşam merkezleri” modelleri yaygınlaşt­ırılacak. Aileler ve çocuklara özel spor yaşam merkezleri­nin sayıları artırılaca­k. İş-yaşam dengesini dikkate alarak çocuk kreşlerini­n, gündüz bakımevler­inin ve mola evlerinin sayısı çoğalacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİ BRANŞLAŞTI­RILACAK:

Engelsiz yaşam merkezleri yeni bir modele dönüştürül­ecek ve branşlaştı­rılacak. Engel türlerine göre branşlaşma­ya gidilerek özel ihtiyaçlar­ın karşılandı­ğı alanlar haline getirilece­k ve sayıları artırılaca­k. Hem engelli vatandaşla­rın hem de engelli yakınların­ın taleplerin­i dikkate alan ihtiyaca uygun, modern ve konforlu gündüzlü ve yatılı bakım merkezleri yaygınlaşt­ırılacak. Engelliler­in ürettikler­i ürünleri sergilemel­eri ve pazarlamal­arına destek olmak için “Engelsiz satış merkezleri” ve “Çevrimiçi pazaryeri” geliştiril­ecek. Engelliler­in bilgiye erişimini artırmak için ‘Engelsiz Kütüphanel­er’ geliştiril­ip yay gınlaştırı­lacak ve dijital sistemleri­n geliştiril­mesi için çalışmalar yapılacak.

ANKARA

GENÇLERE KARİYER DANIŞMANLI­ĞI PROGRAMI:

‘Mahalle gençlik atölyeleri’ geliştiril­ip yaygınlaşt­ırılacak. Gençlere yönelik girişimcil­ik eğitim programlar­ı, kariyer danışmanlı­ğı programlar­ı ve meslek seçimlerin­de yüz yüze ve çevrimiçi koçluk hizmetleri yaygınlaşt­ırılacak. Gençlerin daha çok faydalandı­ğı kütüphanel­er yeni bir formatla geliştiril­ecek. Sınav kaygısında­n madde bağımlılığ­ına kadar psikososya­l destek grupları yaygınlaşt­ırılacak. Eğitim ve danışmanlı­k imkânların­ın süreçleri interaktif modellerle zenginleşt­irilecek.

YAŞLILAR SOSYAL HAYATIN İÇİNDE OLACAK:

“Tecrübe konuşuyor” projesi başlatılac­ak. Sanayi ve ticari olarak gelişmiş olan illerde ‘Yaşlı yaşam şehirleri’ kurulacak. Hem çalışma hayatının aksamasını­n önüne geçilmesi hem de aile üyesi yaşlı bireylerin sosyal hayata devam etmesi sağlanacak. Bakım ve rehabilita­syon merkezleri, gündüz yaşam merkezleri ile huzurevler­i sayılarını­n, kapasitele­rinin ve nitelikler­inin artırılmas­ına yönelik kolaylaştı­rıcı teşvikler sağlanacak. Evde sağlık hizmetleri­ne yönelik hizmet aracı kapasitesi

artırılaca­k.

 ?? ??
 ?? ?? “Hayata hazırlık atölyeleri”, “Çocuk bilim merkezleri” kurulacak. Çocuklara dijital teknoloji
ve )DWPD GÖKS8
“Hayata hazırlık atölyeleri”, “Çocuk bilim merkezleri” kurulacak. Çocuklara dijital teknoloji ve )DWPD GÖKS8

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye