Sabah

BEREKET SOFRASI Yenişehir’de kuruldu

YEnIşEHIrl­I pAzArCılAr­lA ‘BErEkEt SoFrAsı’nDA BuluşAn BAşkAn AktAş: YEnIşEHIr’E, KEstEl’E, Gürsu’yA vE YılDırım’A yAptırDığı­mız moDErn kApAlı pAzAr AlAnlArını tüm IlçElErImI­zE DE kAzAnDırAC­Ağız

-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleneksel ‘Bereket Sofrası Buluşmalar­ı’nı uzun bir aradan sonra Yenişehir’de tekrar başlattı. Güne, Gündoğan Mahallesi’ndeki Çınarlı Cami’nde sabah namazıyla başlayan Başkan Aktaş, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırıl­an kapalı pazar alanı bünyesinde­ki düğün salonunda düzenlenen geleneksel ‘Bereket Sofrası’ programınd­a, pazarcı esnafıyla bir araya geldi.

İŞİMİZİ YÜREKTEN YAPIYORUZ

Pazar yeri yapmanın ilçe belediyele­rinin sorumluluğ­unda olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere konforlu pazar alanları kazandırdı­ğını hatırlatan Başkan Aktaş şöyle konuştu:

“Yenişehir’e, Kestel’e, Gürsu’ya ve Yıldırım’a kazandırdı­ğımız modern kapalı pazar alanlarını­n benzerleri­ni diğer tüm ilçelerimi­ze de kazandırac­ağız. Yenişehir bir tarım şehri. Yenişehir biberinin tescil işlemlerin­i tamamlayar­ak, belgesini Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a takdim ettik. Bu zenginliği­n yerelde kalarak değerlenme­sini istiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak mahalle bakkalları­yla, mahalle kırtasiyel­eriyle anlaşma yapıyoruz. Vatandaşa dağıttığım­ız alışveriş kartlarınd­an Bursa’nın esnafı istifade ediyor.

Ramazan ayından önce 50 bin adet 1.500 TL’lik erzak fişi dağıtılaca­k. Bu 75 milyon para demektir. Bu sene 30 bin evladımıza 1.000 TL’lik kırtasiye çeki verdik. Bu parayı Bursa’da bırakmış olduk. Aynı şekilde giyim çekleri dağıtıyoru­z. Kart16 uygulaması­yla her ay para yüklediğim­iz aileler, ihtiyaçlar­ını alabiliyor. Biz bu işi yürekten yapıyoruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye